Povežite se sa nama

Društvo

20 GODINA RADA: Sklonište za kućne ljubimce na pohvalnom nivou

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prostor Skloništa za napuštene i izgubljene kućne ljubimce na Vrelima ribničkim je na pohvalnom nivou, proširio je svoje kapacitete, higijena je dovedena do najboljeg mogućeg nivoa, kazala je Milica Đikanović iz NVO “Ruka Šapi” i volonterka u skloništu. Direktor gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. Andrija Čađenović kazao je da se u skloništu nalazi 107 pasa koji su raspoređeni u 164 boksa.

Direktor gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. Andrija Čađenović povodom obilježavanja 20 godina uspješnog rada Skloništa za napuštene i izgubljene kućne ljubimce na Vrelima ribničkim poželio je dobrodošlicu učenicima osnovne škole Marko Miljanov, svojim kolegama, kao i predstavnicima NVO koji su danas zajedno obilježili ovaj važan datum i veliki jubilej. Čađenović je zahvalio predstavnicima NVO koje se bave pitanjima zaštite životinja i svojim kolegama koji predano rade kako bi sklonište u kontinitetu fukcionisalo na najbolji način i pružalo svu neophodnu brigu napuštenim životinjama.

„Psi lutalice ne žive na ulici svojom voljom, već odlukom neodgovornih vlasnika i imaju pravo na život kao i sva ostala bića. Da tako bude staraju se naši zaposleni kroz adekvatan tretman, pa sve životinje koje se nalaze u ovom skloništu, prvo budu medicinski zbrinute, a potom se o njima vodi briga sve de momenta udomljavanja, za šta svi grašani imaju mogućnost, uz poštovanje određenih procedura“, istakao je Čađenović .

Podsjetio je da se u okviru samog Skloništa sprovodi sistem „Uhvati, steriliši, pusti“.

„Ovaj sistem preporučen je od strane Svjetske zdravstvene organizacije, a naše društvo se u potpunosti pridržava svih njegovih segmenata“, istakao je Čađenović i izrazio nadu da će sklonište i ubuduće biti prepoznatljiv dio sveukupnog uspješnog poslovanja Čistoće

Milica Đikanović iz NVO “Ruka Šapi” i volonterka u skloništu istakla je da je danas ovaj prostor na pohvalnom nivou, proširio je svoje kapacitete, higijena je dovedena do najboljeg mogućeg nivoa.

“Bitna komponenta jeste saradnja uprave, radnika, volontera i veterinara. Voljeli bismo da se u narednom periodu napravi kutak za porodicu, prostor gdje bi roditelji sa djecom provodili vrijeme sa psima i tako i više pasa dobilo priliku da izađe iz bokseva”, istakla je Đikanović i dodala da ovaj azil može da služi kao primjer drugim azilima u regionu.

Đikanović je naglasila da kada je riječ o kapacitetima, nije problem u radu azila već u neodgovornim vlasnicima, jer da nema napuštenih pasa azil ne bi morao ni da se širi.

“Povodom 20 godina od otvaranja skloništa za napuštene kućne ljubimce istakao bih da je ovo samo jedan od segmenata djelovanja Čistoće, kao dio poslova koji su od javnog interesa, a podrazumijevaju tretman hvatanja, zbrinjavanja pasa lutalica. U ovom trenutku u skloništu se nalazi 107 pasa koji su raspoređeni u 164 boksa“, istakao je Radulović i podsjetio da je 2018 godine urađena prva faza proširenja skloništa i kapacitet je uvećan sa 40 na 164 boksa.

Glavni grad još jednom apeluje na vlasnike pasa da se savjesno odnose prema životinjama čiji su vlasnici, a građane pozivamo da umjesto da kupuju, udomljavaju pse koji u okviru Skloništa prolaze sve neophodne veterinarske i medicinske tretmane i čekaju svoj novi dom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije