Povežite se sa nama

Društvo

26. SJEDNICA SKUPŠTINE PRIJESTONICE: Novak Adžić imenovan za člana Savjeta RTV Cetinje

Objavljeno

-

Foto: Cetinjski list
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dvadeset šesta sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje protekla je u diskusiji oko prve tačke dnevnog reda, Izbor imenovanja i razrješenja, u dijelu koji se tiče imenovanja jednog člana Savjeta Radio-televizije Cetinje.

Odbor za imenovanja lokalne skupštine odlučio se za kandidata Novaka Adžića jer je, kako je saopšteno zadovoljio sve uslove koji su propisani Odlukom o osnivanju Savjeta lokalnog javnog emitera. Odluku je obrazložio predsjednik odbora Raško Brnović.

Dodatno pojašnjenje dala je i odbornica DPS-a Dejana Dizdar koja je kazala da u zakonskim propisima koji se odnose na izbor iz NVO sektora jasno piše koja je potrebna dokumentacija.

Odbornik GP URA, Petar Martinović je kazao da je prošlog puta bila slična situacija oko imenovanja članova savjeta RTV Cetinje.

Za odbornika DPS Milovana Jankovića oba kandidata su kvalitetno rješenje.

Za SDP i odbornika Nikolu Đuraškovića nema sumnje da Radiotelevizija Cetinje „mnogo dobija“ dolaskom Novaka Adžića u savjet tog medija.

Drugi krug rasprave oko imenovanja jednog člana Savjeta Radiotelevizije Cetinje počeo je izlaganjem odbornika Demokrata Danila Mrvaljevića koji je postavio niz pitanja i ukazao na potencijalne sukobe interesa prilikom kandidature članova savjeta RTV Cetinje.

Odbornica Dizdar je kazala da ne želi da „zalazi u neke stvari“ ali da će nešto saopštiti odborniku Mrvaljeviću u „četiri oka“

U ime predlagača odluke, odbornik DPS Raško Brnović je u završnoj riječi naveo da mu se čini da ni jedan odbor do sada nije bio pod „ovakvom lupom“.

Skupština je na početku rada konstatovala ostavku predsjednice Maje Ćetković, odborničko mjesto u redovima Demokratske partije socijalista pripalo je Dragani Kaluđerović.

Skupština Prijestonice Cetinje nastavlja rad u utorak 1. juna u devet sati, glasanje će se obaviti nakon što se razmotre sve preostale tačke dnevnog reda.

 

Izvor: Cetinjski list

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije