Povežite se sa nama

Politika

ABAZOVIĆ: Država garantuje da će sve proteći mirno 5. septembra na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je, za TVCG, da država garantuje da će sve proteći mirno 5. septembra na Cetinju, te da su državni organi apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore.

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas je zaključeno da je situacija u Crnoj Gori je redovna, stabilna i mirna.

Na pitanje garantuje li država da će takva ostati nakon 5. septembra, Abazović kaže:

“Država garantuje da će sve proteći mirno u smislu da je Vijeće danas konstatovalao ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori. Trenutno imamo možda, nemam trenutno podatke, možda i ukupno milion građana sa turistima, nikakvih vanrednih aktivnosti nema situacija je krajnje mirna i stabilna. Što se tiče najavljenih okupljanja, mi ćemo preduzeti sve i državni organi su apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore. Dakle, u kontekstu javnih okupljanja, oni koji žele da protestuju mogu da protestuju, ali na javan i miran način uz obavezu prijavljivanja skupa, što se do sad nije dešavalo, a sa druge strane ljudi motivisani religijskim slobodamo mogu svoje obrede da obavljaju na način koji je bez restrikcija. To je obaveza države, a ja se nadam da će svi subjekti društva dati doprinos tome”, kazao je Abazovović gostujući u Dnevniku TVCG.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije