Povežite se sa nama

Politika

ABAZOVIĆ-FON KRAMON: Podrška za građansku, evropsku i ekološku CG

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Države Zapadnog Balkana treba da ujedini evropska perspektiva kao zajednička vizija, a Crna Gora je spremna da da ključan doprinos tom procesu, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji se sastao danas sa Violom fon Kramon – Taubadel, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo i poslanicom iz redova njemačkih Zelenih.

Govoreći o proširenju EU i novoj metodologiji, Abazović je naznačio da Crna Gora ulaže velike napore da bude prva sljedeća članica EU, ističući rezultate koji su u prethodnom periodu postignuti u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao ključnog pitanja daljeg napretka na evropskom putu.

Kako ističu u saopštenju iz Kabineta potpredsjednika, Abazović je istakao rezultate koje je Crna Gora za kratko vrijeme postigla u borbi protiv šverca duvanskih proizvoda i borbi sa transnacionalnim narko-kartelima koji potiču iz Crne Gore.

Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici, evroposlanica Fon Kramon je istakla da daje punu podršku građanskoj, evropskoj i ekološkoj perspektivi Crne Gore. Govoreći o novoj metodologiji proširenja, Fon Kramon je istakla važnost reformi u oblasti vladavine prava i dala punu podršku daljem napretku Crne Gore u toj oblasti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije