Povežite se sa nama

Vijesti

ABAZOVIĆ: Ispitaćemo odgovornost naših u raspadu YU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je tužno što su međuanrodna zajednica i političke elite dozvolile da se genocid u Srebrenici desi u 20. vijeku

On je rekao kako se nada da će spuštanjem tabuta na simboličan način u Srebrenici sahraniti mržnja, nepravda, razdor i podjele među ljudima, a da će iz zemlje Bosne niknuti ljubav, sloga i tolerancija koja će širiti i drugim mjestima.

Ove godine stigla je brojna delegacije iz Crne Gore u Potočare. Za N1 Sarajevo kazao je da je to poruka da je Crna Gora prijateljska zemlja i da je njihova politika usmjena ka miru i suočavanju s prošlošću.

“Nijesmo ni mi posljednjih decenija iscrpili sve ratne zločine niti ispitali svoju ulogu u tome, ali dolaze neke nove gneneracije i možda će one biti uspješnije u tome. Mi nećemo imati nikakvu restrikciju da sprovodimo zakon i istražujemo odgovrnost nekih naših ljudi ili političara koji su učestvovali u krvavom raspadu bivše Jugoslavije. Danas je bila želja da smo tu i da osudimo ne samo genocid u Srebrenici nego i sve zločine i da se soldarišemo s porodicama svih žrtava bivše Jugoslavije”, rekao je Abazović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
11.07.2021. 14:56

Bas je DRIPC !

GRAĐANSKI
GRAĐANSKI
11.07.2021. 19:21

On je jednostavno NESOJ !!!

Čile
Čile
11.07.2021. 22:15

Što je glava praznija, to je bezobraznija. A što ćeš ti da ispituješ jadove?

Sponzor

Najčitanije