Povežite se sa nama

Društvo

ABAZOVIĆ NAKON IFTARA U ULCINJU: Čuvajmo međuvjerski sklad i građansku Crnu Goru

Objavljeno

-

Večeras u Ulcinju / Foto: URA
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Završetak ramazanskog posta treba da podsjeti da se samo ličnim požrtvovanjem može doći do najplemenitijih ciljeva i istovremeno oznaži duh zajedništva, sloge i praštanja, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon iftara sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

Abazović je svim građanima islamske vjeroispovijesti čestitao nastupajući Ramazanski bajram, uz želju da im ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav, sreću, mir i slogu.

On je rekao da simbolika Bajrama podsjeća na univerzalne vrijednosti na kojima se uzdiglo čovječanstvo, a to su humanost, suživot i pravda.

“Budimo plemeniti i dijelimo radost praznika sa svojim najbližim, šireći ideju mira i solidarnosti. Čuvajmo međuvjerski sklad, gradimo građansku Crnu Goru i budimo primjer svijetu u tome“, navodi se u čestitki Abazovića.

Abazović je večeras u Starom Baru priredio iftar večeru za Fejzića i njegove saradnike.

Iftaru su prisustvovali presjednik Sabora Islamske zajednice Muidin Milaimi, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić, pomoćnik reisa za davu i obrazovanje Rahman Kačar, pravni savjetnik reisa Muharem Demirović.

Iftaru su prisustvovali i direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani, savjetnik potpredsjednika Vlade Miloš Perišić, kao i poznati humanista Hajriz Brčvak.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije