Povežite se sa nama

Vijesti

ABAZOVIĆ: Ne bi se Crna Gora pomirila ni narednih 30 godina da se na Cetinju nekome nešto desilo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević je podsjetio da je propisano da su sjednice tog odbora zatvorene za javnost, ako to tijelo ne donese drugačiju odluku. Rekao je da je u konsultaciji sa gostima pozvanim na kontrolno saslušanje zaključio da je dobro da prvi dio sjednice budu otvoreni za javnost

U plavoj sali Skupštine počelo je kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbjednost i odbranu, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ministarke odbrane Olivere Injac, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodraga Bešovića povodom postupanja pripadnika Uprave policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra 2021. godine.

Predsjednik tog radnog tijela Milan Knežević kazao je da osim pozvanih saslušanju prisustvuje i službenica Agencije za nacionalnu bezbjednost Katarina Vujović, kao i predstavnik Instituta alternativa.

Knežević je podsjetio da je propisano da su sjednice Odbora za bezbejdnost i odbranu zatvorene za javnost, ako to tijelo ne donese drugačiju odluku.

Sa sjednice Odbor za bezbjednost i odbranu
Sa sjednice Odbor za bezbjednost i odbranufoto: Skupština Crne Gore

Rekao je da je u konsultaciji sa gostima pozvanim na kontrolno saslušanje zaključio da je dobro da prvi dio sjednice budu otvoreni za javnost.

Poslanik Demokratske partije socijaliksta (DPS) Predrag Bošković pitao je da li su od stručne službe Skupštine dobili mišljenje o tome može li poslanik koji mijenja stalnog člana Odbora učestvovati u radu.

Knežević mu je odgovorio da nijesu.

Poslanici su glasali da sjednica bude otvorena.

Knežević je, dajući riječ Abazoviću, kazao da mu se čini da se jedino sa Dalaj Lamom nije sreo tokom putovanja.

„Pomoć Dalaj Lame je itekako potrebna, ali dok ne stignemo do njega, možemo i sami da tražimo neka riješenja“, odgovorio je Abazović.

Vukšić i Abazović
Vukšić i Abazovićfoto: Boris Pejović

On je rekao da je krajnji rezultat ukupnih dešavanja na Cetinju povoljan, iako ostaje gorak ukus u ustima.

Abazović je rekao da svi treba da doprinesu Crnoj Gori u kojoj se takve scene neće dešavati.

Istakao je da je skup na Cetinju bio visokog rizika, ali da je sačuvan građanski mir, „ostao je negativan utisak, čim smo imali takvu situaciju da se jedan vjerski obred ne može izvesti na miran i dostojanstven način“.

„Svi pokušavamo da budemo generali poslije bitke… Ne bi se Crna Gora pomirila ni narednih 30 godina da se tamo nekome nešto desilo, nevažno kome, policajcu, građaninu, vjerskom poglavaru. Želim da kažem da komanda nije izašla iz zakonskih okvira. Oni koiji su imali zakonsku mogućnost da komanduju su komandovali“, rekao je Abazović.

Rekao je i da su neki mediji krajnje neodgovorno govorili prisustvu tuđe vojske na Cetinju, da se situaciji koja se naelektrisavala poslednjih mjesec dana, naročito poslednji mjesec, te da su postojale kriminalne strukture kojima je možda i odgovaralo da se nešto dogodi.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Jocko
Jocko
27.09.2021. 10:56

Ti si za nas prekrizen, ne 30 godina nego vjecno.

Sponzor

Najčitanije