Povežite se sa nama

Vijesti

ABAZOVIĆ: Odnosi sa Albanijom dobri i prijateljski

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U okviru službene posjete Republici Albaniji, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predstavnicima Udruženja Ulcinjana u Draču

Kako je saopšteno iz Vlade, u srdačnom razgovoru, potpredsjednik Abazović je sagovornike upoznao sa aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori, uz ocjenu da Crna Gora nakon prve demokratske smjene vlasti u svojoj istoriji i punopravnog članstva u NATO, želi svoju budućnost vidjeti u Evropskoj uniji.

Govoreći o odnosima Crne Gore i Albanije, za koje je naveo da su dobri i prijateljski, potpredsjednik Abazović je istakao važnost dobre regionalne povezanosti, saradnje i promovisanja mira i tolerancije za razvoj Zapadnog Balkana.

Potpredsjednik Abazović je predstavnike Udruženja Ulcinjana u Draču upoznao sa infrastrukturnim projektima o kojima je razgovarao sa zvaničnicima Republike Albanije, a koji bi trebalo da povežu Albaniju i Crnu Goru kao dvije prepoznate turističke destinacije na Jadranskom moru.

Abazović je posebno istakao da, za razliku od prethodne, ova Vlada posebno brine o Ulcinju, kao gradu sa izuzetnim prirodnim i ekonomskim potencijalom.

Kako se navodi u saopštenju, u tom smislu, potpredsjednik Vlade je posebno naglasio da je Skupština Crne Gore usvojila predlog da imovina na Valdanosu bude vraćena starim vlasnicima i da je u kratkom vremenskom periodu sanirane posljedice erozija tla na Adi Bojani.

Abazović je naglasio da ga posebno raduje što su Ulcinj i Velika plaža ove sezone turistički hit na Balkanu, navodeći da sezona prevazilazi sva moguća očekivanja.

Predstavnici Udruženja Ulcinjana u Draču iskazali su zahvalnost zbog susreta sa potpredsjednikom Abazovićem, pozdravljajući spremnost Vlade da se sa posebnim senzibilitetom posveti Ulcinju i njegovim prirodnim i ekonomskim potencijalima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije