Povežite se sa nama

Politika

ABAZOVIĆ: Podrška SAD od velike važnosti u daljem procesu demokratizacije Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora je pouzdan saveznik zemalja članica NATO saveza, a podrška SAD je od velike važnosti u daljem procesu demokratizacije Crne Gore. Jake demokratske institucije i regionalna stabilnost su prioritet rada ove Vlade, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, koji boravi u posjeti našoj državi.

Ističući odlične i intezivne odnose Crne Gore i SAD, Abazović je Palmera upoznao sa njegovim susretom sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom tokom ministarske konferencije država članica Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Rimu.

Abazović je naznačio da Crna Gora baštini multietničke i multivjerske različitosti i vrijednosti demokratske države, da promoviše zapadnoevropske vrijednost i da, kao primjer u regionu, daje veliki doprinos regionalnoj saradnji i dijalogu.

Palmer je naveo da je politička tranzicija fundamentalna u razvoju svakog demokratskog društva.

Istakao je da SAD daju bezrezervnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu, te da cijene doprinos Crne Gore razvoju regionalne stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije