Povežite se sa nama

Politika

ABAZOVIĆ-RAMA: Ne mijenjajmo granice, učinimo ih nevidljivim

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, tokom susreta s albanskim premijerom Edijom Ramom, rekao je da je naša dužnost da „idemo korakom naprijed“.

„Naša dužnost je da idemo korakom naprijed, jer naše zemlje imaju ogroman turistički potencijal. Ne mijenjajmo granice, učinimo ih nevidljivim“, saopštio je Abazović, nakon susreta s Ramom, na čiji poziv boravi u Tirani.

Abazović je u razgovoru sa Ramom konstatovao da su sveukupni međudržavni odnosi veoma dobri, da se zasnivaju na prinicipima prijateljstva i saradnje, ojačani partnerstvom u Alijansi i zajedničkim ciljevima u regionalnoj ravni i evropskoj perspektivi.

Naglasio je potrebu jačanja ekonomskih odnosa, realizacije zajedničkih projekata i valorizacije brojnih potencijala, što predstavlja značajan prostor za unapređenje dalje saradnje.

Albanski premijer je rekao da obje zemlje imaju jasnu viziju evropske i prosperitetne budućnosti, što su pokazale svojim punopravnim članstvom u NATO i nastojanjem da budu dio EU.

Abazović i Rama su se saglasili da bi zajednički projekat izgradnje mosta na Bojani, između Štoja i Velipoje, umnogome doprinio mobilnosti ljudi i privlačenju stranih investirora na tom atraktivnom području.

„Takođe, sagovornici su razmatrali mogućnosti valorizacije Skadarskog jezera, konstatujući da se radi o izuzetno vrijednom prirodnom potencijalu. Govorilo se i o skorijem svečanom otvaranju graničnog prelaza Zatijebač, koji će povezati Podgoricu sa plavo-gusinjskim krajem, ali i dodatno učiniti pristupnim krajnji sjever Albanije“, saopšteno je iz Vlade.

Abazović i Rama su se saglasili da se odnosi na političkom nivou mogu ocijeniti veoma dobrim i podrazumijevaju česte kontakte na najvišem i radnom nivou, saradnju u okviru integracionog procesa, s obzirom na to da su zajednička i vanjskopolitička usmjerenja i posvećenost regionalnoj saradnji.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije