Povežite se sa nama

Ekonomija

ABAZOVIĆ: Zalagaću se da plate medicinarima budu veće od 2022. godine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je da će se zalagati da plate medicinarima budu veće od 2022. godine.

„Lično ću se zalagati da u Budžetu za 2022. godinu plate mediciniskih radnika i ljekara budu veće“, poručio je Abazović na otvaranju završne konferencije projekta „Razgovori u društvu – socijalni dijalog za bolju budućnost“, koji je organizovao Sindikat doktora medicine Crne Gore u partnerstvu sa Centrom za razvoj nevladnih organizacija, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Potpredsjednik Vlade je naveo da iako u današnjem društvu vodimo dijalog, čini se da redovno ne čujemo jedni druge. U tom smislu, Abazović je kazao da će konferencija koju organizuje Sindikat doktora medicine voditi ka tome da se prestane sa tom praksom i konačno čujemo jedni druge.

„Ljudi u Crnoj Gori imaju fokus na pogrešnim temama. Nama treba da se pozabavimo ozbiljnim reformama, između ostalog reformom zdravstva“, istakao je Abazović.

Abazović je naznačio da je nakon iskustva sa COVID-19 krajnje vrijeme da se oko reforme zdravstva povede ozbiljan dijalog koji će dovesti do kvalitativnih analiza koje će natjerati sve društvene sudionike da preduzmu mjere za unapređenje ukupnog zdravstvenog sistema.

„Ukoliko stvorimo kvalitetniju finansijsku sliku, siguran sam da postoji politička volja da se izađe u susret zahtjevima zdravstvenih radnika, da se izgrade novi i modernizuju postojeći zdravstveni objekti“, naznačio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade Abazović je naveo da treba da budemo posvećeni dijalogu i pronalaženju zajedničkih rješenja.

„Najmanje što možemo uraditi je da, kada ne možemo finansijski podržimo, priznamo rad zdravstvenih radnika i zahvalimo se zbog doprinosa u prethodnom periodu. To je prva osnova za povećanje međusobnog povjerenja. Ako povećamo međusobno povjerenje, to će voditi progresu, rastu međusobnog povjerenja, većem stepenu demokratije i boljim odlukama“, istakao je Abazović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije