Povežite se sa nama

Region

ABAZOVIĆ: Želimo graditi evropsku budućnost Crne Gore i regiona

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora daje punu podršku BiH na putu evropskih i evroatlantskih integracija. Želimo graditi bolju budućnost u evropskoj zajednici naroda. To je jedini način da izađemo iz balkanske „crne rupe“, naveo je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem

Abazović je naglasio da bolje infrastrukturno povezivanje vodi do veće mobilnosti, a da će ona voditi boljem povezivanju regiona i razbijanju predrasuda kod ljudi.

Abazović je istakao značaj rekonstrukcije puta Šćepan polje – Foča, kao i izgradnje novog mosta na tom potezu.

Abazović je naglasio da postoji potencijalna opasnost da bi izgradnjom hidroelektrane Buk Bijela moglo doći do dalekosežnih posljedica na životnu sredinu Crne Gore, ali i ugrožavanja Nacionalnog parka Durmitor, kao UNESCO baštine.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović naznačio je da su Crna Gora i BiH intenzivirali saradnju, ističući da je za BiH jako važno emitovanje stabilnosti u regionu i Crnoj Gori.

Džeferović je iskazao zahvalnost zbog učestvovanja Abazovića komemoraciji u Potočarima i zbog izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom Parlamentu, navodeći da je to civilizacijski čin.

On je naznačio da je projekat HE Buk – Bijela za njega sporan i da se o tome vodi spor pred Ustavnim sudom.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić istakao je da BiH i Crna Gora imaju odlične odnose, koje kruniše ranije riješeno granično pitanje. Komšić je naveo da je važno da nema promjena ritma u odnosima.

On je iskazao zadovoljstvo jer Crna Gora slijedi NATO i EU put i da je to recept za cijeli region, nadajući se napretku i svoje zemlje na tom putu.

Abazović, Komšić i Džaferović razgovarali su i o intenziviranju saradnje u oblasti turizma i energetike.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije