Povežite se sa nama

Crna Hronika

ADVOKATI ODBILI PRIJEDLOG BEGOVIĆA: Neće da zastupaju osumnjičenog za ubistvo u Nikšiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović ostao je bez podrške većine kolega da po službenoj dužnosti pred Višim tužilaštvom zastupaju Luku Krivokapića (27) koji se sumnjiči da je danas u centru Nikšića ubio Matiju Vujovića (24), saznaje Pobjeda.

Prema nezvaničnim informacijama, Begović je predložio da neki od advokata ili on po službenoj dužnosti i bez naknade pruže neophodnu pravnu zaštitu Krivokapiću prilikom saslušanja u Višem tužilaštvu čime bi advokatura pokazala da uprkos obustavi rada ne želi štetu pravnom sistemu Crne Gore već samo da samo da ostvare svoja prava.

Međutim, većina advokata je bila protiv njegovog predloga i ostala pri stavu da se sa obustavom rada nastavi dok Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ne odustane od fiskalizacije advokatskih usluga.

Sa druge, strane, iz Višeg tužilaštva su kazali da osumnjičenom Krivokapiću nijesu do sada uspjeli da obezbjede advokata.

Rukovodilac i portparol Višeg tužilaštva u Podgorici, tužiteljka Lepa Medenica je kazala da i advokati iz okruženja odbijaju saradnju iz solidarnosti prema crnogorskim kolegama, koje su 24. maja obustavile rad.

Ona je pojasnila da tužiteljka Tatjana Begović, koja vodi ovaj slučaj ima mogućnost da Krivokapiću odredi zadržavanje do 72 sata, iako nema zastupljenu odbranu jer se osumnjičeni ne tereti za teški oblik ubistva.

Medenica je predočila da nakon isteka 72 sata zadržavanja, ukoliko se desi da tužilaštvo ne nađe advokata Krivokapiću u sljedećoj fazi krivičnog postupka – saslušanja pred sudijom za istragu, predložiće da se ovom osumnjičenom odrede neke od mjera nadzora – povremeno javljanje policiji, oduzimanje putnih isprava ili zabrana napuštanja objekta i mjesta stanovanja.

To znači da je velika vjerovatnoća da Krivokapiću neće biti određen pritvor, uprkos tome što se sumnjiči za ubistvo Vujovića.

Nikšićanin Matija Vujović ubijen je u tuči koja se danas oko podneva dogodila u centru Nikšića, u ulici Narodne omladine.

Osumnjičeni za ubistvo Luka Krivokapić uhapšen je ubrzo nakon incidenta i priveden u službene prostorije nikšićkog Centra bezbjednosti.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije