Povežite se sa nama

Društvo

ADVOKATICA PAJKOVIĆ: Odluka Advokatske komore je neustavna i neću je poštovati

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Advokatica Mirjana Pajković kazala je da odluka Advokatske komore, kojom je suspendovana, za nju nema apsolutno nikakvu pravnu snagu jer je neustavna, i poručila da je neće poštovati.

Advokatska komora je ranije danas saopštila da je suspendovala Pajković zbog, kako su kazali iz te asocijacije, teže povrede dužnosti i kršenja Kodeksa profesionalne etike advokata.

Pajković je „Vijestima“ kazala da odluka Komore nije ni u skladu sa Zakonom o štrajku, koji članom 3 propisuje da je štrajk dobrovoljan.

Prema njenim riječima, današnjom odlukom Upravnog odbora Advokatska komora je pokazala da je štrajk prinudan.

„Isti član tog Zakona propisuje da zaposleni ne smije biti spriječen, niti izložen prijetnji ili prinudi da učestvuje ili ne učestvuje u štrajku. Sve ovo su danas prekršili“, rekla je Pajković.

Pajković se u subotu, uprkos štrajku advokata, odazvala pozivu Višeg tužilaštva da zastupa Nikšićanina Luku Krivokapića, osumnjičenog za ubistvo sugrađanina Matije Vujovića.

Ona je podsjetila da je, prema pisanju medija, koje predsjednik Komore Zdravko Begović nije demantovao, i on sam pozivao kolege da prihvate poziv i zastupaju Krivokapića.

„Javnost je dala najbolji sud o mom jučerašnjem postupku, a o njihovome će dati nadležni organi, jer ću svoja prava štiti pred nadležnim institucijama“, kazala je Pajković.

Ona je navela da joj znanje i uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu, kao i hrabrost da misli svojom glavom i da samostalno donosi odluke, a ne da, kako je kazala, pokazuje slijepu poslušnost, niko ne može oduzeti.

„Kolegama koji su danas, u neradnu nedjelju, sazvali hitnu sjednicu da odlučuju o meni i mom postupku, poručujem da im neću dozvoliti da preko mog imena vode prljave političke igre“, rekla je Pajković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije