Povežite se sa nama

Društvo

ADVOKATSKA KOMORA: Pajković privremeno suspendovana, štrajk nije prekinut

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Advokatska komora Crne Gore saopštila je da, postupanjem advokatice Mirjane Pajković iz Berana, u slučaju Nikšićanina L.K, obustava pružanja pravne pomoći advokata nije obustavljenja. Zbog tog slučaja je, kako je saopšteno, Pajković privremeno zabranjeno da se bavi advokaturom, do okončanja disciplinskog postupka.

Ističu da je postupanje advokatice Pajković protivno odlukama Upravnog odbora Advokatske komore i da predstavlja težu povredu dužnosti advokata.

„Zbog ovakvog postupka, Upravni odbor Advokatske komore Crne Gore, održao je sjednicu, dana 06.06.2021. godine, na kojoj je jednoglasno odlučeno da se donese Odluka o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom (suspenzija) za advokaticu Mirjanu Pajković, od dana donošenja odluke do okončanja disciplinskog postupka“, piše u saopštenju koje potpisuje Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore.

Apeluju na organe izvršne vlasti da, kako navode, svojim izjavama ne vrše pritisak na advokate i ne stvaraju pogrešnu sliku u javnosti o advokatima i
advokatskoj profesiji.

„Na taj način uruđavaju osnovni temelj vladavine prava, zaboravljajući na princip podjele vlasti. Takođe, pozivamo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore da u pregovorima koji slijede pronademo obostrano prihvatljivo rješenje i izađemo iz situacije obustave pružanja pravne pomoići, koja je za advokate bila krajnja mjera“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije