Povežite se sa nama

Politika

ADŽIĆ: Krivokapić da shvati da su četnici fašisti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić, koji je u Manastiru Podlastva odao počast saradnicima okupatora i pripadnicima četničkog pokreta, po riječima pravnika i istoričara Novaka Adžića odavno je izgubio istorijski i politički kompas jer pati od deficita ne samo političkog legitimiteta već i od ogromnog deficita istorijskog znanja.

“Dvije suprotstavljene ideologije, dva pokreta: nacifašistički kakav je bio četnički pokret i partizanski, antihitlerovski NOB, nikad se i ni u kom slučaju ne mogu pomiriti jer je to sukob vrijednosti i sukob civilizacija. Ako aktuelni premijer misli da u Evropu ide sa rehabilitacijom četničke politike i ideologije, treba da zna da je 9. maj Dan Evrope, koji četnici ne slave. Oni se nijesu borili za oslobođenje Evrope od fašističke i nacističke nemani. Naprotiv, četnici su bili vjerne sluge okupatora, bilo italijanskog ili njemačkog, odnosno Trećeg rajha”, kaže Adžić.

Adžić, u izjavi za Gradski portal, navodi da bi Krivokapić morao posjetiti partizanska NOB stratišta i žrtve zločinačke klerofašističke, velikosrpske ideologije koju je predstavljao četnički zajedno sa nedićevskim i ljotićevskim pokretom.

“Nijesam vidio aktuelnog premijera da je položio vijence na spomen-obilježja žrtvama stradalim u Lazinama 1944. godine, za čija ubistva je odgovoran najvjerniji italijanski i njemački sluga i saradnik, četnički kapetan Jakov Jovović. Nije mi poznato da je on odao počast žrtvama zloglasnog četničkog logora u Kolašinu i svim ostalim žrtvama iz drugih četničkih logora”, zaključio je Adžić.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije