Povežite se sa nama

Politika

ADŽIĆ: Nije mudro insistirati da ustoličenje bude na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nijedan događaj, bilo da je politički, vjerski ili u organizaciji pojedinaca, nije vrijedan ovakvog rizika, tenzija i uznemirenosti građana, pa u skladu sa tim smatram da nije ni mudro ni odgovorno insistirati da svečanosti povodom hirotonije mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija budu na Cetinju. Prioritet svih prioriteta treba da bude očuvanje mira i bezbjednosti građana na Cetinju i u Crnoj Gori“, istakao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić povodom najavljene hirotonije mitropolita MCP Joanikija na Cetinju.

Potpredsjednik URE Adžić naglašava da je postalo degutantno korišćenje Prijestonice, od različitih centara moći, kao monete za potkusurivanje.

Dodaje da trideset godina ojađeni građani Cetinja ne zaslužuju da budu kolateral inata određenih političara, demonstracije sile i igranja sa nacionalnim i vjerskim osjećanjima ljudi.

„Očigledno je da neki žele iskoristiti ovaj događaj kao povod za destabilizaciju Crne Gore, dok izvjesni politički subjekti i funkcioneri ovo koriste kao oproban poligon za sticanje jeftinih političkih poena“, navodi Adžić

Adžić apeluje na sve političke subjekte da prestanu sa podgrijavanjem tenzija, širenjem nacionalne i vjerske netrepeljivosti, pozivajući sve na razum i čuvanje sloge među građanima Cetinja i Crne Gore.

„Na kraju, očekujem da će državni organi biti krajnje profesionalni i organizatora svečanosti detaljno upoznati i upozoriti na opasnosti koje ovaj događaj nosi sa sobom. Imajući u vidu činjenice da su u prošlosti neki od mitropolita hirotonisani van Cetinja, pa čak i Crne Gore, apelujem na Mitropoliju crnogorsko-primorsku da uvaži zahtjev najvećeg broja građana Cetinja, jer niko ne može izaći zadovoljan imajući u vidu posledice koje organizacija tog događaja može proizvesti“, zaključuje Adžić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RiR
RiR
16.08.2021. 17:15

Ovaj mali kao nekome odgovara nestabilnost…a momak dje to piše da mora se ustoličiti u CT Manastir -INADZIJAMA SPC bas to odgovara da ponize CG i Cetinjane,a sto vi ne ucijenite, vi URAsi kao FRONT oko popisa i stvar će biti riješena ali nemate ONO-prodani izdajnici CG

Sponzor

Najčitanije