Povežite se sa nama

Politika

ADŽIĆ: Skrnavljenje spomenika Čupiću poraz društva, na Cetinju nisam bio jer skup nije bio u organizaciji građana

Objavljeno

-

Foto: URA
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću nije samo poraz čovjeka koji je to uradio već i poraz društva kada poslije toliko godina nijesmo uspjeli da prihvatimo neke civilizacijske vrijednosti, kazao je savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić

Ažić je komentarišući aktuelnosti u Crnoj Gori gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore iskazao protest i nezadovoljstvo zbog skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću.

„Porazan je trenutak za Crnu Goru da je iko došao u situaciju da naravi tako gnusan čin i sa velikim prezirom i dozom gađenja gledam na sve to i osuđujem to što se delilo. To nije samo poraz čovjeka koji je to uradio već i poraz društva kada poslije toliko godina nijesmo uspjeli da prihvatimo neke civilizacijske vrijednosti“, kazao je Adžić.

To, kako je kazao, nikome ne služi na čast i ponos. On je dodao da sinoć nije bio na protestu koji je održan na Cetinju, jer smatra da nije bio u organizaciji građana već u organizaciji pojedinih političkih partija.

Pozdravlja svako antifašističko okupljanje i vjeruje da je najveći broj rađana na protestu na Cetinju bio kako je kazao, upravo kako bi podržao vrijednosti koje i on baštini.

„Čestitam im na velikom broju okupljenih, pokazali da u Crnoj Gori živi antifašistička svijest i da je ona dominantna i da će na kraju pobijediti“, kazao je Adžić.

Ovo je, dodaje, tema koja treba da objedinjava sve.

„To su i svi čimbenici društvenog života i pokazali. Koliko sam ispratio, sve političke parije, ministri su iskazali negodovanje. Mislim da je to nešto što treba da nas objedinjuje i vjerujem da ćemo budućnost graditi na stvarima koje nas spajaju“, kazao je Adžić.

Smatra da su i mediji pored predstavnika političkih partija, pogotovu, kako je kazao, onih koji predstavljaju desnicu, odgovorni za ovakvo stanje u Crnoj Gori.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Milan
Milan
15.06.2021. 10:25

Haha…

Jovo Z
Jovo Z
15.06.2021. 14:10

Oni su možda „negrađani““?

Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
16.06.2021. 18:54

Jedan od problema kojim su lupali glave mislloci, matematičari i filozofi još od najstarijih vremena – konačno je razrješen. Riješena je konačno kvadratura kruga.Jednostavno da ne može biti jednostavnije Nema kruga, nema kvadrata, a onda samim tim nema ni problema. Rješili su to poslanici iz koalicije „CRNO NA BELO“, obraćajući se saopštenjima povodom gnusnog slučaju u Nikšiću, koji je stvarno degutantan, ali „niko“ na osnovu njihovog saopštenja ne može zaključiti da se to zaista i desilo
.Počeću sa citiranjem oglašavanja Filipa Adžića, koji izjavio da nije prisustvovao veličanstvenom skupu na Cetinju, jer – gle čuda – nijesu ga organizovali građani već političke partije.Lično mislim da se nije pojavio jer je shvatio da mu nije mjesto među ljudima i da dobro zna što mu čojsko Cetinje misli…!
Posebnu pažnju mi je privukla izjava gospođe Božene Jelušić, čiji ću jedan dio citirati:
„Ono što se dogodilo u Nikšiću je posljedica opšteg sunovrata sistema vrijednosti i nedostatka konsenzusa u vezi sa temeljnim vrijednostima, koje ne smijemo dovoditi u pitanje!?“ Da je ovako nešto izgovoreno na nekom od jezika koje ne razumijem, moguće da bih to bolje razabrao. Da je umjesto ovakvog saopštenja izrečena dilema da li je počinitelj degutantnog akta držao alat izvršenja u ruci ili ga je držao slobodnog i u kom slučaju je nedjelo odvratnije, odnosno što treba da izazove žešću osudu.
Ne može se gospođo Jelušić govoriti o sveopštem rasulu, a biti saučesnik protagonistima sunovrata i negiranja svih vrijednosti koje čine državu u kojoj živimo!A iznad svih nas je pogled bronzanog VELIKANA upravljen u budućnost, siguran sam bolju

Sponzor

Najčitanije