Povežite se sa nama

Vijesti

AEM o „TV Happy“: Reagovaćemo u najkraćem roku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon saznanja o potencijalnom govoru mržnje i kršenju Konvencije o prekograničnoj televiziji, u programskom sadržaju“Dobro jutro Srbijo“ na televiziji „TV Happy“, članovi Savjeta Agencije (SAEM) su u intenzivnoj međusobnoj komunikaciji kako bi se zakazala urgentna sjednica, saopšteno je iz te institucije

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je tokom gostovanja na televiziji „Happy“ iznio niz mizoginih uvreda na račun Cetinjanki i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović – Stanković.

„SAEM je od direktora AEMa zatražio montoring materijala potencijalno spornih sadržaja. Iskazujemo odgovornost prema novonastaloj situaciji i reagovaćemo u najkraćem mogućem roku“, naveli su iz Agencije za elektronske medije na Tviteru.

Podsjećaju da je SAEM intenzivno raspravljao o tom pitanju i sproveo sve procedure u skladu sa procedurama propisanim Konvencijom i međunarodnim standardima, te u skladu sa istim obavijestio Regulatorno telo za elektronske medije Srbije i Evropsku komisiju.

„Pozivamo svu javnost laičku i političku da prestane sa pritiscima na AEM kao nezavisno regulatorno tijelo“, poručili su iz AEM-a.

Oni su istakli da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju tretiranja slobode izražavanja s jedne strane i ograničenja u opravdim slučajevima, što mora biti realizovano uz puno poštovanje ljudskih prava, Konvencija i međunarodne prakse.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije