Povežite se sa nama

Ekologija

AKCIJA ČIŠĆENJA SKADARSKOJ JEZERA: Učestvuju ministar, zaposleni u Ministarstvu, NPCG, Eko fondu, diplomatski kor…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizovaće danas akciju čišćenja Skadarskog jezera, povodom obilježavanja 30 godina ekološke države.

Kako su kazali iz tog resora, čišćenje će početi iz mjesta Vranjina.

„Cilj akcije je da inspiriše i podstakne na istrajnost u borbi za zdravu životnu sredinu i lagodniji život budućih generacija“, rekli su iz Ministarstva.

Najavljeno je da da će se osim resornog ministra Ratka Mitrovića, državnih sekretara i kolektiva Ministarstva, akciji pridružiti predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, Nacionalnih parkova, Eko fonda i Koalicije 27, ambasada i diplomatskog kora u Crnoj Gori.

„Kriza izazvana pandemijom virusa COVID-19 potvrdila je ogroman uticaj ljudskog faktora na životnu sredinu“, kazali su iz Ministarstva.

Neophodno je, kako su naveli, nastaviti aktivnosti s ciljem obnavljanja zdrave životne sredine, zaštite biodiverziteta i smanjenja otpada, da bi se smanjio negativan uticaj na zdravlje čovjeka i poboljšao kvalitet života.

U Ministarstvu smatraju da je to moguće postići jedino usaglašenim naporima i zajedničkom odgovornošću.

Planirano je da akcija traje dva do tri sata, a nakon čišćenja kopnenog i dijela na vodi, biće organizovana vožnja brodom i ručak za učesnike.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije