Povežite se sa nama

Vijesti

ANTIFAŠISTI HERCEG NOVOG ĆE BITI NA CETINJU: Sada branimo dostojanstvo domovine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U posljednje vrijeme svjedoci smo ponovnog bujanja nacionalizma na Balkanu, koji naravno nije zaobišao ni Crnu Goru, poručuju UBNOR i antifašisti Herceg Novog.

“Sjećajući se na tešku prošlost i žrtve iz oslobodilačkih ratova koje je Crna Gora vodila, od onih protiv Truske imperije, preko balkanskih ratova, Prvog i Drugog svjetskog rata, kao i ratova iz devedesetih godina prošlog vijeka koji buktaše u okruženju, poučeni gorkom, ali slavnom i časnom istorijom, hercegnovski antifašisti pozivaju na mir, na prevazilaženje podjela, na očuvanje multinacionalnosti i multikonfesionalnosti u Crnoj Gori, koja je oduvijek bila utočište i dom mnogim našim susjedima u nevolji. U vremenu raznih izazova, iako baštineći različite vrijednosti, smanjenje tenzija i suživot je nešto na šta nikada ne smijemo zaboraviti”, napominju.

Zato apeluju na vjerske zajednice da se vrate pod okrilje crkvenog krova, te državnu politiku Crne Gore ostave onima kojima je to posao.

“Nemojte dozvoliti da vjerski obredi zadiru u osjećanja onih drugih”, poručuju.

Crna Gora je, nagalašavaju, naš jedini dom, čiji antifašistički duh i multietničnost predstavljaju jedne od najvećih vrijednosti, koje zasigurno želimo da ostavimo budućim generacijama.

“Shodno tome, zbog građanske, antifašističke i evropske budućnosti Crne Gore, 22. avgusta 2021. godine većina antifašista Herceg Novog će biti na Cetinju, za odbranu časti i dostojanstva naše jedine domovine. Neka je vječna Crna Gora”, zaključuju novski antifašisti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije