Povežite se sa nama

Vijesti

BACKOVIĆ: Na Cetinju će se vidjeti ko je kakav, poslušajte odluku Crkve jer je ona ljubav, pomirenje i praštanje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Miajlo Backović je na kulturno-istorijskoj tribini “Dani Miholjskog zbora” u Nikšiću govorio o predstojećem ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju, i objasnio je odluku da vjerni narod tog dana ne prisustvuje svečanoj ceremoniji.

– Vidim da se narod uznemirio ovih dana zbog toga što na Cetinju neće biti veliki crkveno narodni skup 5. septembra. Neće biti zato što vas uvjeravam da nijedan političar, nijedan takozvani komita, naš brat, nijedan ambasador strani nije uticao na odluku naše Crkve. Svo vrijeme ja sam bio na sastancima sa našim mitropolitom. Naš mitropolit Joanikije nije čovjek koji se boji i koji bi se povukao pred čijom silom ovozemaljskom, a pokazao je da se nije povlačio. Tom odlukom se Crkva nije povukla. Mi smo imali tri  stvari koje smo tražili – da se mitropolit ustoliči 5.septembra, da ne bude odlaganja  i da to ustoličenje bude na Cetinju rukom Njegove Svetosti patrijarha srpskog, nasljednika Setoga Save, gospodina Porfirija. I to su stvari koje su suština onoga što će se desiti 5. septembra. Da li će nas biti ispred manastira sto hiljada, kako bi možda bilo da se moglo ili neće, to neće biti suština”, naveo je on.

Prema njegovim riječima radost će se prenijeti na svaki hram u Crnoj Gori i pokazaćemo svima da cijela Crna Gora slavi ustoličenje svoga mitropolita, ne samo Cetinje.

“Zato vas molim da razumijete odluku naše Crkve, da je poslušate ma koliko ona za nas bila teška, zato što smo htjeli da radost litija krunišemo ustoličenjem našeg mitropolita, ali poslušajte odluku Crkve koja je donešena samo zbog onoga što Crkva jesta a to je ljubav, pomirenje, praštanje i pružanje ruke manjini, da im damo blagoslov mitropolita da se i oni vrate  i da se sjete Lovćena, kapele, da se sjete ko su im bili preci i da se jednog dana vrate pod okrilje svoje Crkve, jer u Crnoj Gori je jedna i jedina apostolska Pravoslavna kanonska Crkva-Mitropolija crnogorsko-primorska, naravno najlepši dio Srpske pravoslavne crkve. Zato poslušajte molitvu mitropolita Joanikija da taj dan pokažemo da smo mi Crkva  a da oni koji budu došli da se protive tome i kojima je miliji predsjednik Turske nego mitropolit crnogorski neka oni vide šta je Crkva a šta nije Crkva, šta je narod Božiji, a šta su oni koji su otpali od Boga. Toga dana na Cetinju vidjeće se vrlo jasno ko je ko i ko je kakav. Mi ćemo srcem svojim biti uz svoga mitropolita i svojom molitvom u svom hramu, i cijela Crna Gora proslaviće ustoličenje novog crnogorskog mitropolita. Neka njemu Gospod da snage da se izbori da sjedi na toj najbitnijojoj i najvrelijoj stolici Srpske crkve i da nas mudro vodi kroz smutna vrema kroz koja ćemo sigurno proći i da zajedno s njim iznesemo krst i osveštamo lovćensku kapelu – poručio je otac Miajlo.

(Novosti)

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
batali
batali
01.09.2021. 01:52

Je li te sramota da se pojaviš pred Crnogorce, izdajniče, „tuđa metlo i lopato“?

Boka
Boka
01.09.2021. 02:31

Ko nam priča o praštanju i ljubavi, a svi znamo ko si i što si, nemoj nam ti o hrišćanstvu možeš o svetosavskoj sekti. Znamo da bi najradije da sve Crnogorke i Crnogorci nestanu, klicao si ovo je Srpsko more, svima si nam se zgadio eto tako te gledaju tvoji sugrađani, pi…

Miodrag Draga Blažo'a
Miodrag Draga Blažo'a
01.09.2021. 05:31

Koja je ovo srbočetnička džukela!

Sponzor

Najčitanije