Povežite se sa nama

Vijesti

BANOVIĆ: „Vladu zemaljski kanoni ne interesuju“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Imenovanje direktora policije prije par dana na Vladi CG, ako je sjednice i bilo, ni to više nije sigurno, samo je još jedan u nizu primjera nezakonitosti i neozbiljnosti u bavljenju državnim poslovima, saopštio je Borislav Banović, zamjenik predsjednika SDP. U zakonu, kako navodi Banović, jasno piše da se direktor imenuje nakon što Skupština uputi mišljenje Vladi o kandidatu

„To mišljenje je formiralo radno tijelo i uputilo Skupštini na potvrdjivanje. Vlada je ponovo, kao i u slučaju direktora ANB, odlučila ne čekajući Skupštinu. Čemu žurba, kad je evidentno da direktor ima podršku Skupštine i zašto su 20 dana važnija od zakonskih pravila, javnosti i Skupštine Crne Gore, treba da objasne predsjednik, potpredsjednik i ministar unitrašnjih poslova. Objašnjenje će sigurno biti smisleno kao i dosadasnja“, piše u saopštenju.

„Jedno izgleda sigurno, da je je u pitanju kakvi kanončić SPC ili kako je Vaseljenska patrijaršija zvanično vodi Crkve Srbije, sva bi se državna mašinerija upregla da se to riješi. Ovako imamo kohabitaciju parlamentarne većine u Skupštini i crkvene većine u Vladi. Neprincipijelne jer, ona drugačija i ne može biti“, dodaje Banović.

Ističe da to što su zakone donijeli narodni predstavnici u Skupštini CG, za ovu Vladu i nije mnogo bitno jer je  ona, navodi Banović, birana od strane „srpskih božjih predstavnika i samo njima odgovaraju“.

„Nijedan zakon nije mogao predvidjeti ovakav način vladavine, pa ni kazne i odgovornost pred CG sudovima za premijera i ministre zbog kršenje istih. Obim diskriminacije koji sprovodi ova vlast u svakoj oblasti zaslužuje odgovor. SDP ne misli da odgovor treba da bude van zakonskih okvira. Ali ako se ovakva nepravda nastavi u zdravstvu, obrazovanju, bezbijednosti, vrlo brzo će se doći u situaciju da gradjani kažu, ako zakoni ne važe za njih ne važe ni za nas. Ako država neće da štiti prava jednako svima, štitićemo ih sami“, navodi se u saopštenju.

Pođe li se ovim putem, Banović smatra da će vrlo brzo crnogorsko društvo biti potpuno razbijeno.

„Jasno je da to i jeste cilj velikodržavnih projekata i nacionalista oko nas. Nije do kraja jasno ko je sve sudionik plana u CG, ali brzo će biti. 5. nije daleko. Alternative jednakosti pred zakonom, pravednosti i toleranciji za drugog i njegove potrebe nema. Sve drugo je sunovrat. Zato je poslednja ura da to vide i u ovoj neznavenoj ekspertskoj Vladi“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije