Povežite se sa nama

Društvo

BATRIĆEVIĆ: Osnivanje FCJK je jedna od najboljih odluka za Crnu Goru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

To što se posljednjih godinu našao u žiži crnogorske javnosti zbog određenih dešavanja u našoj zemlji dokaz je da je osnivanje Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) jedna od najboljih odluka kad je pitanju crnogorska kulturna, naučna i identitetska politika, ocijenio je istoričar Boban Batrićević.

On je u Jutarnjem programu TVCG, govoreći o razlozima zbog kojih bi budući studenti trebalo da upišu FCJK, istakao da se taj fakultet godinama nameće kao glavna institucija koja afirmiše, izučava i bavi se montenegristikom.

“Mi se trudimo da sa studentima radimo i terensku nastavu i svaku vrstu vannastavnih aktivnosti. Sama izdavačka djelatnost FCJK je nešto što nas čini ponosnim, jer smo za deset godina objavili više od 200 publikacija, monografija i zbornika”, podsjetio je Batrićević.

Goran Drinčić sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost rekao je da na toj visokoobrazovnoj ustanovi ima 40 budžetskih mjesta za novu studijsku 2021/2022. godinu, a uslovi upisa ostali su nepromijenjeni.

“Potrebna su svjedočanstva o četiri završena razreda srednje škole, diploma Luča ko je ima, diploma o položenom maturskom i stručnom ispitu. Ko je nema, nadoknadiće je tako što će kod nas polagati, i identifikaciona dokumenta”, rekao je Drinčić.

On je pojasnio da se dokumenta predaju danas i sjutra na Cetinju, a to je moguće učiniti elektronskim putem.

Drinčić je rekao da su se perspektive onih koji su završili FCJK pokazale priličnom dobrim.

“Tu sad dosta zavisi od svakog nas pojedinačno, naše ambicije, napora koji ulažemo i spremnosti da se nosimo sa izazovima tržišta rada i vremena”, naveo je on.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije