Povežite se sa nama

Društvo

Bečić: Blage dane provedite u dobrom zdravlju, porodičnom miru i slozi sa svojim bližnjima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Badnji dan i Božić svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

– U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, mitropolitu crnogorsko – primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko – nikšićkom Metodiju, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru, čestitam Badnji dan i Božić, uz želju da blage dane provedu u dobrom zdravlju, porodičnom miru i slozi sa svojim bližnjima i prazničnoj harmoniji sa svojim komšijama i sugrađanima.

Proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća nas na trajne vrijednosti našeg društva i države – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijsku slogu – sve ono što valja čuvati i unapređivati, čega se svakog dana valja podsjećati.

Ovi blagi dani nam pomažu da prebrodimo sve nedaće oko nas i na najljepši način proslavimo svaku radost. Ovo je praznik kada sve ostalo zaboravljamo, a kad nam se vraća životna snaga i vjera da sve prepreke možemo savladati kada računamo jedni na druge. Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i u zajedništvu djelujemo, i da to nastavimo tokom cijele godine.

Simbolika novog rađanja koja krasi Božić u nama bi trebalo da probudi nove nade i nove polete, s kojima ćemo ući u savladavanje novih izazova, kako na ličnom, tako i na porodičnom planu.

Uz želju da ove dane provedete u ljubavi, porodičnom miru, praštanju, prisjećanju na bližnje koji nijesu sa nama zbog pandemije, ali i na svakog čovjeka ponaosob, želim još jednom, srdačno, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti srećan Badnji dan i Božić – poručio je on u čestitki.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije