Povežite se sa nama

Društvo

BEČIĆ: Crna Gora se klanja svima koji su pali da bi ona živjela

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora se klanja učesnicima Trinaestojulskog ustanka, Crna Gora se klanja borcima i herojima, Crna Gora se klanja svima koji su pali da bi ona živjela, kazao je danas na Lazinama predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić povodom 13. jula – Dana državnosti.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, Bečić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović i v.d. direktora Uprave policije, Zoran Brđanin položili su danas, uz vojne počasti, vijenac na spomeniku na Lazinama, u Danilovgradu.

Bečić je u ime Skupštine i svoje čestitao Dan državnosti Crne Gore.

“Svakog 13. dana u mjesecu julu, cijela Crna Gora slavi slobodu i antifašizam. Štaviše, dozvolite mi da budem neskroman, pa da kažem da je 13. jul, kao dan prvog ustanka protiv fašizma, svojevrstan podsjetnik na to da je teritorijalno mala, ali vječno ponosna Crna Gora cijeloj Evropi na djelu pokazala šta se sve može postići, ako te nosi hrabrost i makar samo jedna odluka – da se ne daš u lance vezati” naveo je.

Kako je dodao, ne postoji drugi datum u crnogorskoj istoriji koji je toliko dugo i tako složno slavljen kao što je to 13. jul.

“Crna Gora 13. jula je nezavisna, građanska i evropska država. Crna Gora 13. jula je država socijalne pravde i jednakosti. Crna Gora 13. jula je država međunacionalnog i međuvjerskog sklada i suživota. Crna Gora 13. jula je država slobodnih pojedinaca koji njeguju univerzalne vrijednosti. Crna Gora 13. jula je zemlja pomirenih ljudi. Crna Gora 13. jula je država slobode vjeroispovijesti. Crna Gora 13. jula je država u kojoj ljudi žive i ginu za svoju zemlju”, zaključio je Bečić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije