Povežite se sa nama

Dijaspora

BEČIĆ: Dijaspora i iseljenici su najbolji ambasadori naše zemlje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dijaspora i iseljenici najbolji su ambasadori Crne Gore – poruka je predsjednika Skupštine Alekse Bečića, na sastanku sa predstavnicima dijaspore Crne Gore u Belgiji,

“Sastanci sa našim ljudima u dijaspori predstavljaju poseban dio posjete nekoj zemlji, jer dijaspora jeste naš most saradnje i uvijek sam naročito inspirisan kada je riječ o ljudima koji na najbolji način promovišu Crnu Goru”, kazao je Bečić.

On je izrazio nadu da će Crna Gora graditi stameniji odnos prema ljudima koji žive u inostranstvu.

Predsjednik udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“ Goran Vratnica kazao da su prvi put dobili inicijativu na sastanak od strane jednog od najviših zvaničnika svoje matične zemlje, što ohrabruje jer je pokazatelj „da nas domovina poziva i daje nam ruku“, čulo se na susretu.

Predstavnici udruženja prezentovali su svoje aktivnosti i viziju okupljanja i djelovanja, uz naglasak na brojne potencijale promocije Crne Gore širom Belgije, imajući u vidu da su Belgijanci veoma zainteresovani za otkrivanje naše zemlje kao turističke, ali i investicione destinacije.

Pored Vratnice, sastanku su prisustvovali Remzija Ramčilović, Goran Vukčević, Radmila Janković Genne i Radoje Đurović.

Sastanku koji je organizovan u Ambasadi Crne Gore u Belgiji prisustvovali su ambasador Ivan Leković i vojni predstavnik Crne Gore pri NATO-u, admiral Dragan Samardžić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije