Povežite se sa nama

Politika

BEČIĆ: Dogovoren nastavak dijaloga, novi sastanak početkom avgusta

Objavljeno

-

Foto: rtcg
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupstine Aleksa Bečić kazao je nakon višesatnog sastanka predstavnika parlamentarnih partija da je dogovoreno da se nastavi dijalog kako bi se došlo do metodologije za postizanje dvotrećinske većine u Skupštini.

Ta većina je potrebna za izbor Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i VDT-a.

Novi sastanak ce se održati u prvoj sedmici avgusta.

Bečić je kazao da ostale partije nisu isključile mogućnost da učestvuju u dijalogu, već su iskazale rezervu da to učine u ovom trenutku.

On je rekao da su Demokrate protiv obaranja Vlade i protiv novih izbora-

„Crnoj Gori treba stabilnost, a ne da se zadovoljavaju posebne partijske potrebe. Treba nam još malo rezultata… i ubrzaćemo naš put ka EU“, rekao je Bečić.

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija, koji je inicirao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić (Demokrate) – o pitanjima koja zahtijevaju dvotrećinsku podršku poslanika, održan je danas u Skupštini.

Sastanku su prisustvovali Boris Bogdanović (Demokrate), Goran Đurović (URA), Srđan Pavićević (CIVIS), Miodrag Lekić (Demos), Ivan Vuković (DPS), Ivan Brajović (SD), Raško Konjević (SDP), Andrija Popović (LP), Fatmir Đeka (Demokratska partija),Nik Đeljošaj (Albanska alternativa) i Ervin Ibrahimović (BS).

Partije koje su bile na zajedničkoj listi koalicije Za budućnost Crne Gore, nisu se odazvale Bečićevom pozivu, jer, kako je ranije saopšteno, smatraju da prvo treba riješiti odnose između parlamentarne većine i Vlade.

Iz Prave Crne Gore je rečeno da ne dolaze na dijalog jer ne žele za isti sto sa DPS.

Bečić je, u pozivu upućenom predsjednicima partija vlasti i opozicije, naveo da je ubrzanje evropskog puta Crne Gore, kao ključnog spoljnopolitičkog cilja oko kojeg postoji politički konsenzus u društvu i ogromna podrška građana, njihova zajednička obaveza.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije