Povežite se sa nama

Politika

BEČIĆ I SPASOJEVIĆ: Podstaći građane da se uključe u politički proces

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa direktorom Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Borislavom Spasojevićem, i pozdravio djelovanje Instituta koji svojim angažmanom ima za cilj unapređenje demokratskih standarda i podsticanje građana da se uključe u politički proces.

On se posebno osvrnuo na brojne realizovane skupštinske projekte i naglasio da Skupština Crne Gore kao najviše predstavničko tijelo ostaje otvorena za afirmisanje kulture dijaloga i međusobne tolerancije čime bi značajno doprinijeli smanjenju političke polarizacije.

Spasojević je upoznao predsjednika sa preliminarnim rezultatima kvalitativnog istraživanja koje su sproveli na nivou šest crnogorskih opština i sa posebnim zadovoljstvom naglasio otvaranje njihove Kancelarije u Crnoj Gori.

Uz konstataciju da Parlament predstavlja najreprezentativnije mjesto u kojem se može čuti glas svakog građanina, Spasojević je naveo da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za valorizaciju ovog važnog društvenog projekata.

Imajući u vidu činjenicu da je jedan od programa IRI afirmacija učešća žena u politici, Bečić je ukazao na osnivanje Ženskog kluba u crnogorskom Parlamentu, kao i na izmjenu u Poslovniku koja podrazumjeva da jedan potpredsjednik Skupštine mora biti osoba manje zastupljenog pola.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije