Povežite se sa nama

Vijesti

BEČIĆ: „Jačanje vladavine prava, slobode medija prioriteti“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jačanje vladavine prava, ljudskih prava, slobode medija, promocija različitosti biće prioriteti i u narednom periodu, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u čestitki povodom Međunarodnog dana demokratije

„Činjenica da smo prije godinu dana prvi put u istoriji višepartizma promijenili vlast na izborima, govori u prilog tome da smo kao društvo osjetili potrebu i nužnost demokratskih promjena, koje su jedino moguće sa novim odnosom prema najvišim demokratskim načelima”, poručio je Bečić.

Istakao je da se od trenutka kada je izabran na poziciju predsjednika Skupštine Crne Gore zalaže se za jačanje uloge Skupštine u demokratizaciji našeg društva.

“Kao i podizanju svijesti da najviši zakonodavni dom ne smije biti prećutni prijatelj političkih interesa partija na vlasti, već mjesto od fundamentalnog značaja za sve procese koji se odvijaju u našoj zemlji”, naveo je on.

Naglašava da je u ocjenama međunarodne zajednice naš Parlament označen kao najtransparentniji u bivšoj SFRJ i regionu.

“Jačanje vladavine prava, ljudskih prava, slobode medija, promocija različitosti biće naši prioriteti i u narednom periodu. Moramo prihvatiti demokratiju kao univerzalnu vrijednost i na taj način garantovati da će u Crnoj Gori građani biti slobodni u donošenju političkih, ali i svih drugih odluka”, poručio je Bečić u čestitki.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije