Povežite se sa nama

Politika

BEČIĆ-KACUMATO: Japan podržava Crnu Goru kao predvodnicu u procesu proširenja EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ambasador Japana Takahiko Kacumato je pozdravio demokratski put i evropsku aspiraciju Crne Gore, te ukazao da Japan podržava Crnu Goru kao predvodnicu u procesu proširenja Evropske unije (EU).

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Kacumatom.

Bečić je, govoreći o kontekstu odnosa Crne Gore i Japana, potvrdio dobre i prijateljske bilateralne odnose, ukazavši na važnost unapređenja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito turizma i kulture.

On je istakao da Crna Gora nastavlja snažan evropski i evroatlantski spoljnopolitički put, kao i usmjerenost na kvalitetnu regionalnu saradnju.

Bečić je uputio zahvalnost Kacumatu na kontinuiranoj razvojnoj pomoći i podršci koju Japan pruža Crnoj Gori.

Naglašavajući značaj parlamentarne saradnje, predsjednik Skupštine je izrazio uvjerenje da će parlamentarna diplomatija doprinijeti intenzivnijoj ekonomskoj saradnji.

Uz ohrabrenje spoljnopolitičkog kursa naše zemlje, japanski ambasador je posebno pozdravio demokratski put i evropsku aspiraciju Crne Gore, te ukazao da „Japan podržava Crnu Goru kao predvodnicu u procesu proširenja EU“.

On je kazao da međuparlamentarni dijalog predstavlja „dijalog između naroda“ i izrazio očekivanje da će tokom aktuelnog saziva crnogorskog parlamenta biti pokrenuta parlamentarna saradnja dvije države.

U dijelu ekonomskih odnosa, Kacumata se osvrnuo na prisutnost respektabilnih japanskih kompanija u Crnoj Gori, ali i na mnogobrojne potencijale novih ulaganja u privredni sektor.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, uz obostrano očekivanje organizovanja uspješne sportske manifestacije, kao i dobrog plasmana crnogorskih sportista.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije