Povežite se sa nama

Politika

BEČIĆ: Nekažnjavanje izbornih afera podsticaj za nastavak političke korupcije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nekažnjavanje izbornih afera je bilo podsticaj za nastavak političke korupcije, rekao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na otvaranju onlajn konferencije”Finansiranje političkih partija i izbornih kampanja” koju je organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.

“Neprijavljenje donacije i zloupotreba državnih resursa podrivaju integritet izborinih procesa”, podsjeća Oana Kristina Popa, ambasadorka Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Dodao je da finansiranje partija ima veze s demokratijom, ali i transparentnošću i borbom protiv korupcije, te da će Njemačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori po tom pitanju.

„Ovdje se radi o jednom potpuno legitimnom aspektu u kojem partije dobijaju podršku. S druge strane, ova oblast ima aspekt u kojem finansijski moćne institucije i pojedinci mogu da utiču na finansiranje politike. ASK treba da ojača i unaprijedi svoj rad. Mi kao EU treba da podržimo unaprjeđenje rada te institucije. Nadam se da ćemo dobiti impils za debatu partija o finansiranju političkih stranaka“, kazao je Veber.

Zamjenik britanske ambasadorke Stiv Arik kazao je da podaci MANS-a pokazuju gdje postoje pravne praznine u ovoj oblasti.

„Očekujem da će partije adresirati ove nedostatke kroz Odbor za reformu izbornog zakonodavstva i pokazati da mogu da učestvuju na izborima uz puno poštovanje zakona“.

Konferencija je organizovana uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Britanske ambasade u Podgorici, te Njemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ).

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije