Povežite se sa nama

Politika

BEČIĆ-PALMER: Važno očuvati građanski koncept Crne Gore, orijentisane ka Zapadu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je danas Metjua Palmera, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo da je poboljšanjem epidemioloških uslova realizovana posjeta visokog američkog zvaničnika, što predstavlja značajnu priliku za razmatranje aktuelnih pitanja i jačanje bilateralnih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

Upoznajući Palmera o unutrašnjoj političkoj situaciji, Bečić je iskazao „istinsko zalaganje za napredak koji jedino može doći putem dijaloga, saradnje i kohezije“.

On je informisao je američkog diplomatu o započetom dijalogu vlasti i opozicije, te daljim planovima koji imaju za cilj političku stabilnost kako bi se napori usmjerili na postizanje rezultata na evropskom putu, kao primarnom vanjskopolitičkom cilju.

Potvrđujući strateško savezništvo u okviru NATO-a, Bečić je istakao zadovoljstvo zbog uspješno organizovanog samita u Briselu, ponovio punu posvećenost Crne Gore prioritetima i pravcima djelovanja Alijanse i istakao da se Crna Gora pokazala kao pouzdan i stabilan partner.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Metju Palmer istakao je da je iskustvo Crne Gore u političkoj tranziciji važan korak za zemlju, demokratiju i budućnost, ali i za odnose SAD-a i Crne Gore. S tim u vezi, izrazio je optimizam za napredak Crne Gore i evropsku perspektivu, u čemu SAD nastavlja da pruža podršku.

Palmer je naglasio značaj stabilnosti Crne Gore, kao zemlje koja je orijentisana prema zapadu i kao dio evropske porodice, ali i važnost očuvanja njenog prepoznatljivog građanskog koncepta.

Ukazujući na značaj zakonodavnih aktivnosti Parlamenta za proces pridruživanja EU, Palmer je pozdravio iskazanu spremnost da Parlament nastavi da doprinosi ispunjavanju dužnosti i odgovornosti iz evropske agende.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o značaju transatlantskih veza, posebno o bliskoj i partnerskoj saradnji SAD i EU kada je u pitanju region Zapadnog Balkana.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije