Povežite se sa nama

Politika

BEČIĆ SE OBRATIO POTOČARIMA: 13. jul simbol borbe protiv svakog zla, pa i sjećanje na genocid

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić obratio se u video porukom na komemoraciji žrtvama Srebrenice u Potočatima poručivši da genocid u Srebrenici i njegovo obilježavanje mora biti neizreciva opomena da život u miru ima neprocjenjivu vrijednost.

„13. jula ove godine Crna Gora ne obilježava samo Dan državnisti već značajan jubilej, 80 godina od 13. julskog ustanka. 13. jul kao naša druga riječ za borbu protiv zla u ljudima je sjećanje na sve genocide i zločine počinjene na svim prostorima i u svim vremenima. Nakon 26. godina ovog za sve mučnog i tragičnog događaja naročito za nas u regionu , želim da kao predsjednik Skupštine, ali kao brat, sin, komšija i čovjek, iskažem duboko saosjećanje i bolu, koja svima nama na ovim postorima mora da bude neizrecima opomena da život u miru ima neprocjenjivu vrijednost“, kazao je on.

On je svima onima kooji danas sahranjuju posmrtne ostatke svojih najmilijih uputio najiskrenije saučešće.

„Uspomena na vašu braću, očeve i sinove, obavezuje nas da nikada više ne preispitujemo mir i podjeća nas da i sukobu čovjek mora postati čovjek. Kakao bi nam budućnost bila izvjesna i svijatla, sa mračnom prošlošću se moramo suočiti. U okviru tog procesa Crna Gora kroz Rezoluciju je najoštrij osudila genocid u Srebrenii kao i one koji ga negiraju. U istom tekstu pokazali smo da osuđujemo sve zločine počinjene u ratovima na prostorima bivše Jugoslavije uz duboko saosječanje na žrtve i njihove porodice.“

„Ono što niko nikada nije učinio a kako bismo sasjekli dalje korjene sukoba i konačno razmontirali zloupotrebe, osudili smo pokušaja pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bonjačkom ili hrvatskom narodu za genocid ili zločine protiv čovječnosti i druge zločine. Odgovornost može biti individualna nijenan narod ne može biti označen kao genocidan ili zlončinački. Zločinci imaju ime i prezume, nemaju noni nikakvu nacionalnost, nikakvz vjeru, ni Bog i Alah nije sa njima“, poručio je Bečić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
11.07.2021. 15:08

Kako je pravičan ovaj Becic ,kako fino priča ,a diže ruku da se Zakonom Crnogorske crkve daju Srbiji -da se otme 8.vjekovne Crnogorske svetinje -TAKO MU BOG POMOGAO !

Sponzor

Najčitanije