Povežite se sa nama

Društvo

BEĆIR VUKOVIĆ: Krivokapić i poslednje slovo prema međunarodnoj zajednici ispunjava, a prema svom narodu ništa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pjesnik i književnik Bećir Vuković, koji je predložen za predsjednika žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, danas je objavio tekst kojim se osvrnuo na plan kojim je, kako je kazao, trebalo okriviti Demokratski front za katastrofalnu politiku Vlade Zdravka Krivokapića.

Tekst Bećira Vukovića objavljujemo u cjelosti:

Propao je plan kojim je trebalo okriviti Demokratski front za finansijsku i sistemsku katastrofalnu politiku Vlade Zdravka Krivokapića i njegovih apostola – eksperata.

Što se tiče Demokratskog fronta, Budžet Crne Gore već je “usvojen”, samo treba da dođu u Skupštinu i – podignu ruku.

Vlada je radila jedino što je znala i umjela – da vodi kampanju protiv DF – a, da vodi kampanju kako ne može izmiriti zakonske obaveze prema građanima koji čekaju na njihovo ispunjavanje, a za Budžet – neće da glasa DF – pa, prema tome, DF im oduzima ono što bi im njihova Vlada sa zadovoljstvom dala. Mora se priznati – loš scenario. A, sve što je loše, sklono je padu.

Propao je taj volšebni plan. Eto, DF će glasati za Budžet.

Budžet je – usvojen – i dužnost se mora ispuniti. I isplatiti i zadnji euro.

Da ne bi bilo zabune – novca je bilo i bez Budžeta – jer, sve se može namiriti i iz privremenog finansiranja.

U izgovore Krivokapićeve ekipe više niko ne vjeruje. Baš, niko. Ni lučem na suncu takav se ne može naći.

Nije na odmet da se podsjetimo kako je sve počelo. Nekoliko dana nakon izbora – trojica političara – od kojih jedan (krijući) od ostalih svoje namjere – tajno potpisuju – sporazum, kako bi ona dvojica dobili premijera prema svom podešavanju. Kako ga naviješ, tako će i raditi, vazda je bilo, i biće…

I posljednje slovo prema međunarodnoj zajednici ispunjava, a prema svom narodu ništa, i slovom, i brojem.

Po srijedi imate premijera čija Vlada pola godine kasni sa Budžetom. To je fakat, to je gola činjenica..!

DF će u – neviđeno – podržati i takav – zakašnjeli budžet – samo zbog građana. Uostalom, počinje i turistička sezona. DF ispunjava svoje obaveze prema narodu, a da li Vlada ispunjava obaveze prema narodu. Sve to narod vidi, pa će narod ili pozlatiti, ili – prekrižiti.

Zar su eksperti bili toliko zauzeti, da ovaj – proračun – nijesu mogli ranije donijeti.

Za razliku od njih, većina ozbiljnih eksperata koji se bave ovim temama i poslovima, zbijaju šale na račun crnogorske vlade, koja u junu raspravlja o planu potrošnje sredstava za mjesece koji su za nama.

Vlada u junu raspravlja kako ćemo trošiti u januaru, vlada u junu raspravlja kako ćemo trošiti u martu, vlada u junu raspravlja kako ćemo trošiti u maju.

Takvog domaćina istorija ne pamti. Ovakvog ludila ne bilježi ni “Pohvala ludosti”.

Za Vladu i sve druge zainteresovane za političke prilike u Crnoj Gori, imamo samo jedno pitanje: da li mislite da nakon 200 dana koje je mandatar Krivokapić tražio, kako bi svima pokazao kako se vlada i mijenja Crna Gora, može, ovako – neodgovorno – nastaviti dalje, i dana..?

Da li – dvotrećinska većina – od aktuelne parlamentarne većine, znači nešto i vama..?

Da li i dvotrećinska većina imamo neka prava, ili samo oni žele da budu predsjednici i potpredsjednici, da vode Vladu i Skupštinu, a da od većine traži – poslušnost – i drugorazrednost u odlučuvanju. To jeste – drugorazrednu ulogu. To jeste – taster ulogu..?

DF ne traži vladine avione, a vi iz njih ne izdirete, DF ne traži službene mercedese, a vi iz njih ne izlazite, DF ne traži da ih policija čuva, a vas obezbjeđenje prati i po skupštinskim hodnicima, DF ne traži da im članove porodice vozi policija, DF ne traži rotaciona svijetla, DF ne traži straže oko kuća…

Funkcioneri DF-a ne traže fotelje u Vladi – sve ste ih popunili onima koji su na posljednjim izborima glasali za DPS.

Kroz narod se zveca, kako nema dovoljno jake brusilice – ni ona stihl sa vidijumum – ne bi vam vrsnice razdvojile od fotelja.

Krivokapić je – načelni simbol – ove politike – koja je umislila da će vladati do kraja vijeka. Ovakva – naivnost – nadmaša – bezobrazluk – onih koji misle da ta bajka može da traje unedogled, i da će – izdaja i ucjena – u konačnom zbiru doneti rezultat sa srećnim ishodom..?

A, sve je počelo sa premijerovim dolaskom taksijem u Vladu, i prijetnjom da će predsjedniku CG oduzeti mercedes majbah.

Niti ga je oduzeo, niti ga smije oduzeti.

A sa majbahom bivšeg premijera, krijući, noću se vozika po Starom aerodromu, i igra se sa dugmadima za spuštanje i dizanje neprobojnih stakala…

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije