Povežite se sa nama

Društvo

BEGOVIĆ: Ništa od sporazuma advokata sa Ministarstvom finansija

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Advokatska komora Crne Gore neće potpisati sporazum sa Ministarstvom finansija kojim je bilo predviđeno da zajednička radna grupa sačini tekst izmjena Zakona o fiskalizaciji do kraja septembra.

To je za Pobjedu i zvanično potvrdio predsjednik komore Zdravko Begović koji je naveo da je i na ovoj, kao na prethodnoj vanrednoj skupštini, glasalo preko 700 advokata, od kojih većina protiv sporazuma.Time i odluka o obustavljanju pružanja pravne pomoći koja je na snazi od 24. maja nastavlja da važi do daljnjeg.

-Advokatima je sporazum bio neprihvatljiv, jer suštinski nijesu našli dovoljno garancija da će se kroz njega ostvariti njihove verzije izmjena i dopuna zakona. Smatraju da su morale biti navedene pojedine odredbe koje su karakteristične za našu profesiju, kako bi bili u potpunosti sigurni da će takve izmjene biti predviđene zakonom- kazao je Begović.

Ipak, smatra da se pregovori, i pored toga, mogu nastaviti pa će, kako je naveo, u narednom periodu ponovo tražiti da se sastanu sa predstavnicima Vlade i Ministarstva finansija da probaju da dođu do zajedničkog rješenja. Za te pregovore, planiraju da oforme novu pregovaračku grupu na čijem čelu će biti Begović.Na pitanje Pobjede šta ako Vlada ne prihvati nove pregovore, Begović je odgovorio kratko „o tom po tom“ ukazujući da je njihova obaveza da saopšte da ponuđenim rješenjem nijesu zadovoljni.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije