Povežite se sa nama

Region

BELIVUK: Vučić mi je tražio razne usluge

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu prije dvije nedjelje negirao je da je ubica, ali je naveo da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je danas portal KRIK.

U transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK navodi se da je rekao da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika Srbije, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbijedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

Tokom saslušanja 5. jula u tužilaštvu, Belivuk je rekao da nije kriminalac već „vođa navijača“ i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želio da odgovara na pitanja tužioca o tome.

Samoinicijativno je, međutim, počeo da govori o odnosima sa ljudima iz vlasti, piše KRIK.

„Riješio sam lijepo da kažem sve o mom odnosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas“, rekao je Belivuk tužiocu.

On je, tokom gotovo polusatnog saslušanja, nabrojao različite usluge koje je navodno činio za predsjednika i njegove ljude i naveo imena članova Srpske napredne stranke (SNS) sa kojima se viđao.

Rekao je da je kontakt sa Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsjednikovog sina, ali i da se sa Vučićem navodno nekoliko puta i lično vidio.

Zapretio je i da će u budućnosti ispričati još detalja „ako se određeni ljudi ne opamete“.

„Iako je teško procijeniti šta je tačno, a šta ne od onoga što je Belivuk ispričao, pojedini detalji se poklapaju sa onim što se ranije pretpostavljalo – da je njegova grupa imala ulogu u suzbijanju protesta, kao i odnose sa ljudima iz vlasti. U svom iskazu, međutim, Belivuk nije spomenuo sve ljude iz policije i vladajuće stranke za koje su novinari ranije otkrili da su mu bili bliski“, navodi KRIK u tekstu.

KRIK je pozvao predsjednika Vučića za komentar, a njegova savjetnica za medije Suzana Vasiljević rekla je da on neće davati izjave o ovome dok je istraga u toku.

Belivuk je ispričao tužiocu da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

Objasnio je da je njegovo hapšenje 2016. godine, zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu u centru Beograda, dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije