Povežite se sa nama

Vijesti

BIĆE PRIČE O KONKRETNIM AKCIJAMA: Vajs u posjeti URI povodom 30 godina od proglašenja ekološke države

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Evropskog parlamenta i kopredsjedavajći Zelenih Evrope, član POSP-a za Crnu Goru Tomas Vajs boravi u posjeti Građanskom pokretu URA povodom predstojećeg obilježavanja 20. septembra dana kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu, saopštili su iz ove partije.

IZ URE su saopštili da će se Vajs ovom prilikom sastati sa potpredsjednicima partije Jovanom Marović i Goranom Đurovićem, generalnim sekretarom Miletom Radovanićem i političkom direktorkom Anom Novaković-Đurović.

Oni ukazuju na to da će tokom susreta Vajsa i funkcionera URE biti priče o konkretnim akcijama i potezima za unapređenje postojeće saradnje ove partije i Zelenih Evrope.

Napominju i da je za kraj godine planiran kongres Zelenih Evrope na kome će URA učestvovati a između ostalog na njemu će biti i razgovora o inicijativama u Evropskom parlamentu i na koji način URA može doprinijeti u radu poslaničkog kluba Zelenih Evrope.

– Vajs koji je veliki prijatelj naše partije i Crne Gore upoznaće se sa dostignućima u ekološkim programskim politikama URE i Crne Gore te iz tog razloga posjetiti Solanu ali i razgovarati o odluci Vlade Crne Gore kojom je zabranjena dalja izgradnja mHE. Vajs će sa partijskim funkcionerima razgovarati i o raskidu koncesija na pojedine mHE te o izazovima Crne Gore u narednom periodu – navode u saopštenju.

Iz URE napominju i da imaju u planu da nizom događaja i akcija obilježe 20. septembar dan kada je Crna Gora proglašena ekološkom državom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Jocko
Jocko
01.09.2021. 15:17

Sto CE ova vagabunda u Crnoj Gori…

Sponzor

Najčitanije