Povežite se sa nama

Region

BiH: Tužilaštvo BiH do sada primilo 29 prijava o negiranju genocida u Srebrenici, među kojima su i prijave protiv Dodika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine do sada je primilo 29 prijava kršenja zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, među kojima su i prijave protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, saopšteno je iz te institucije.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da ne mogu otkrivati detalje u vezi sa tim prijavama, dodajući da su, između ostalih, primljene i prijave protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

-Posle odluke bivšeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopuni Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i zakonom kažnjava negiranje genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, u Tužilaštvu BiH do danas je primljeno 29 prijava, među kojima i prijave protiv Milorada Dodika-, saopšteno je iz te institucije.

Bivši Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je 23. jula nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, koji je zvanično stupio na snagu 28. jula.

Nametnutim zakonom predviđena je zatvorska kazna i do pet godina zatvora.

Dodik je u četvrtak izjavio da je iz Tužilaštva BiH dobio poziv na saslušanje zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije