Povežite se sa nama

Politika

„BIRAM CRNU GORU“: Sutomore da promijeni pristup turistističkoj ponudi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Kao politička partija koja se od osnivanja zalaže za privlačenje turista na primorje, mislimo da je neophodno promijeniti pristup turističkoj ponudi i gostima koji dolaze u Sutomore“, istakli su iz „Biram Crnu Goru“.

Dodali su da je šaljiva doskočica “Ko ima para ide na more, a ko nema para ide u Sutomore”, otišla u istoriju, te da je neophodno da sama lokalna samouprava i žitelji Sutomora pokrenu te promjene.

“Mi iz BCG smatramo da je vrijeme šunda i kiča, glasne muzike i folkerske zabave spremno da ode u istoriju”,  ističe Radomir Novaković Cakan, predsjednik partije i dodaje: “Samom izmjenom izgleda, izgradnjom šetališta i trga koji je u pripremi, došlo je vrijeme da se promjeni i sadržaj turističke ponude u našem Sutomoru. Insistiramo na promjeni pristupa ka gostima, kako bi se turistička ponuda promijenila, a žitelji koji žive od prihoda u turizmu bili zadovoljni.

Kako kažu neophodno je ukazati da, trenutno na cijelom potezu, nema nijedne kante za smeće i da sumnjaju da se uopšte o tome razmisljalo, kao i način na koji će se smeće odvoziti. Isto tako, dodaju, postoji problem na koji način će se vršiti dopremanje robe ka ugostiteljskim objektima.

„Šteta bi bilo da se teškim vozilima polome tek postavljene ploče. Veliki problem je i neriješeno pitanje zakupa terasa. Kako saznajemo, JP Morsko dobro još uvijek nije raspisalo tender, a ne znaju se ni uslovi pod kojim će biti sada zakupljene stalne terase. Zbog toga iz Biram Crnu Goru predlažemo hitan sastanak sa zainteresovanim radnicima u turizmu i ugostiteljstvu iz Sutomora, kako bi se postigao dogovor sa institucijama za predstojeću turističku sezonu i predlažemo da se komunalno preduzeće opremi lakim električnim vozilima za otpremu smeća i robe“, istakli su u saopštenju.

Dodali su da, ukoliko ovakav dogovor izostane, se plaše da će ulaganje u Sutomore biti obezvrijeđeno identičnim pristupom kao do sada.

„Sutomore je spremno za viši nivo turizma i mi to moramo omogućiti”, kazao je Radomir Novaković Cakan.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije