Povežite se sa nama

Svijet

BIVŠI TALENAT MILANA: Izvršio samoubistvo zbog rasizma

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

Nekadašnji mladi fudbaler Milana i Beneventa, Seid Visin izvršio je samoubistvo nakon što je ostavio oproštajno pismo svojim prijateljima i rodbini.

Visin je umro nekoliko mjeseci nakon 21. rođendana i jedno vrijeme se smatrao zvijezdom u usponu u italijanskom fudbalu, imajući iskustva u raznim omladinskim timovima u Milanu, gdje je svlačionicu dijelio sa igračima poput Donarume.

Njegov život nije bio lak. U Italiju je došao iz Etiopije, a prihvatila ga je porodica iz Salerna, gdje su mu dali dom i budućnost. Nakon pokušaja u Milanu i Beneventu, prešao je u Atletiko Vitalika, italijansku ekipu iz četvrte lige.

Kao razlog za samoubistvo, naveo je brojne rasističke poruke koje su mu bile upućivane u posljednjih nekoliko mjeseci i godina.

„Nijesam imigrant, usvojio me je jedan par iz Noćere, to su moji roditelji. Kao klinac sam svuda dočekivan sa osmijehom i poštovanjem, ali se sada sve promijenilo“, piše u oproštajnom pismu Seida Visina.

„Našao sam posao, ali sam morao da dam otkaz, jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja“, navodi se u Visinovoj oproštajnoj poruci.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije