Povežite se sa nama

Društvo

BLAGI SU DANI: Prodaja badnjaka na nekoliko lokacija u Podgorici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Božićno slavlje počinje na Badnji dan. Badnjakom se naziva hrast ili cer, a u nedostatku toga može i svako drugo sirovo drvo. Mnogi ipak ne idu u šumu po badnjake, već ih kupuju, a ove godine se na ulicama već mogu naći kod hrama, Bazara, Ruskih kula i Tržnog centra Mall off Montenegro.

Pravoslavni hrišćani završavaju pripreme za Badnji dan i Božić. Spremali su se najprije postom i molitvom, kaže za agenciju Madiabiro proterej Crkve Srbije Branko Vujačić.

– Post traje već šest nedjelja, redovna bogosluženja i molitve su najbolja priprema za proslavljanje Božića. Domaćice kući pripremaju trpezu, svakako posnu. Božić je pun simbolike, tradicije i običaja koji imaju dublji smisao – rekao je Vujačić.

On je poželio svim ljudima dobre volje da sa radošću dočekaju Božić uz poruku: “Slava na visini Bogu, na zemlji mir, a među ljudima dobra volja”.

Slobodanka Vujačić kaže da već dvadeset punih godina prodaje badnjake, koje bere sa svojim suprugom na prostorima Morače.

– Sadim i isvoju pšenicu posebno za ovaj praznik, pravim ikebana koje su potpuno prirodne. Na ikebanam možete vidjeti plod šišarke, žira, plod badnjaka koji prosipa sjeme – kazala je ona.

Ona je dodala da je cijena ovih proizvoda, kao i badnjaka, po slobodnoj volji građana jer, kako kaže, „badnjak narod dariva“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije