Povežite se sa nama

Ekonomija

BOGDANOVIĆ: Porazni rezultati ekonomske politike Vlade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS), prokomentarisao je aktuelnu ekonomsku situaciju u našoj zemlji.

– Više od 10.000 građana koji su ostali bez posla, rast državnog duga za više od pola milijarde eura i rekordan ekonomski pad u Evropi, neki su od najznačajnijih rezultata ekonomske politike Vlade Crne Gore od decembra do danas, izjavio je Bogdanović.

Prema riječima funcionera najveće partije u državnom parlamentu, ekspertska politika dovela je i do skoka cijena gotovo svih osnovnih namirnica, pri čemu cijene goriva polako dostižu istorijske rekorde, a srazmjerno tome, standard građana iz mjeseca u mjesec je u sve većem padu.

– Sredstva iz enormnih javnih zaduženja, koja se sprovode u potpunoj tajnosti, ne koriste se za razvojne projekte, već se taj novac koristi za neracionalnu potrošnju – rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a je saopštio da je ekonomski pad od 6,4 pnrocenata najveći u Evropi, te da je u Skupštini u posljednjem momentu osujećen tajni plan da se država zaduži još 900 miliona eura.

Bogdanović smatra da je tjeranje investitora, gašenje dojučerašnjih centara elitnog turizma, još jedan od rezultata vladine politike.

– Sve je više gnijevnih građana kojima su ugrožene djelatnosti, pri čemu stočari i dalje blokiraju ulice, a za njihove probleme nikoga iz Vlade nije briga – saopštio je Bogdanović.

On je istakao da, dok se dočekuje po 800 imaginarnih kazahstanskih turista dnevno, a jedini najavljeni infrastrukturni projekti tokom pola godine su rekonstrukcije bogomolja, više je nego jasno da ova Vlada nema ni strategiju ni znanje za upravljanje elementarnim ekonomskim procesima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije