Povežite se sa nama

Vijesti

BOGDANOVIĆ: „Vlast svjesno gura Crnu Goru u sukobe“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović ocijenio je da ni jedan sveštenik, niti bilo čiji hit nije važniji od mira u Crnoj Gori. On je saopštio i kako vladajuća većina svjesno gura Crnu Goru u sukobe

Aktuelna vlast, kako je rekao, pritisnuta obavezama prema gazdama, ovih dana na Cetinju i u Crnoj Gori želi da posije sjeme razdora, ne slušajući to što im građani poručuju.

„U svom naumu, ipak su zaboravili da je ova država stvarana na Cetinju i sa Cetinja. Da je Cetinje mnogo više od onoga što oni misle da jeste i što bi, najprije, željeli da bude. Zato, uostalom, njihovi aktivisti danas po Crnoj Gori pokušavaju spaljivati poruke podrške Cetinju, a najviši državni funkcioneri iz njihovih redova krajnje zapaljivom retorikom prijete Cetinjanima“, rekao je Bogdanović.

Poručuje da je Cetinje na mržnju uvijek znalo odgovoriti viteški: „A kad god su sloboda i dostojanstvo Crne Gore bili ugroženi – znali su i kako ih odbraniti“.

„Časni građani u evidencijama ove vlasti, postali su – nasilni ekstremisti. Uveliko ovih dana razni domaći i strani faktori osmišljavaju planove na koji način disciplinovati građane Cetinja – samo zato što drugačije misle i što i ovog puta jasno vide kuda sve ovo vodi. No, ono što oni i dalje ne razumiju jeste da građane Cetinja niko ne može ućutkati“, rekao je Bogdanović.

Zbog njihovih najava, kako je rekao, „građani Cetinja su jako uznemireni, a širom Crne Gore ljudi su spremni da pruže otpor drskim namjerama vlasti“.

„Rukovodiocima vlasti šaljemo poruku – pogledajte malo oko sebe. Vidjećete nevjerovatne poruke mržnje koje građani upućuju jedni drugima, ukazaće vam se pred očima tama ponora u koji želite da gurnete Crnu Goru.
Šaljemo poruku i Srpskoj pravoslavnoj crkvi – od koje očekujemo da uvaže jednoglasan stav građana Cetinja i većinske Crne Gore i time doprinesu spuštanju tenzija i očuvanju stabilnosti“, kazao je Bogdanović, upućujući poziv da se odustane od daljeg unošenja nemira i zle krvi među građane.

Demokratska partija socijalista apeluje, kako je rekao, na sve da ostanu pribrani i da daju svoj doprinos miru u Crnoj Gori, štiteći dostojanstvo naše zemlje.

„Da li će neko biti na Cetinju petog septembra – nije opredjeljujući bilo čiji politički stav, jer to će biti isključivo izraz osjećanja, uvažavanja i solidarnosti sa Cetinjankama i Cetinjanima i spremnosti da se zaštiti dostojanstvo Crne Gore. Za ogromnu većinu građana Crne Gore, njeno dostojanstvo i mir su iznad religijskih, političkih i svih drugih antagonizama koji dijele crnogorsko društvo“, kazao je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Anonim
Anonim
19.08.2021. 11:40

Još prije izbora, sadašnja vlast, tada opzicija, nametala je temu sukoba. Od tada vlast vrši pritisak na javnost, kako bi izbio neki sukob. Zadak koji su dobili ostvaruju istim postupkom kao prije 30 godina u svim republikama Jugoslavije. Prvo su lažnim vijestima konstruisali sukom, a zatim planski, vojskom i oružjem upadali u tuđe kuće u svrhu „odbrane“.

Sponzor

Najčitanije