Povežite se sa nama

Politika

BOJANIĆ LALOVIĆ: Oko 400 prosvjetnih radnika dovodeno u stanje krajnje neizvjesnosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Skupštinska rasprava o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju juče je ogolila razloge za njegovo donošenje, donosi se radi smjene direktora i njihovih pomoćnika, saopštila je članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Zoja Bojanić Lalović.

“Čulo se niz uvredljivih kvalifikacija na račun kolega koji su u uslovima najveće svjetske krize uspjeli da obrazovni sistem Crne Gore funkcioniše bez zastoja. Nagrada za doprinos! Epidemiji virusa političkog revanšizma sada treba da se odupru prosvjetni radnici. To će biti ispit za cijelo naše društvo”, kazala je Bojanić Lalović, i dodala da je riječ o diskriminaciji na političkoj osnovi.

Članica Izvršnog odbora DPS-a naglasila je da je najmanje što se moglo očekivati da uz predlog zakona stoji analiza rezultata rada pojedinih obrazovno-vaspitnih ustanova, analiza uspjeha učenika i doprinosa nastavnika, da se novi eksperti upoznaju sa načinom rada u toku covid krize i metodama učenja u novim uslovima, prolagođavanju rasporeda mjerama zaštite od pandemije i načinom na koji su učenici podržani.

Umjesto toga, dodala je ona, izloženi su prijetnjama, ignorisanju ministarstva, zanemarivanju najboljih rezultata učenika i nastavnika na državnim takmičenjima, jer najvažnije je smijeniti direktore i pomoćnike.

“I prolazi sve, poneki politički poen ste pokupili, svoje vjerne glasače pripremili za nove funkcije, podijelili mjesta po dubini, ali je oko 400 prosvjetnih radnika dovodeno u stanje krajnje neizvjesnosti. To je 400 porodica. Ovim zakonom šalje se jasna poruka da je Crna Gora postala društvo kojem je politička osveta važnija od kvaliteta i znanja. To je cijena koju neće platiti samo 400 prosvjetnih radnika, nego čitavo društvo”, istakla je Bojanić Lalović.

Ona je istakla da naši đaci do sada nijesu izostajali za vršnjacima u regionu i upitala hoće li tako i ostati.

“U nekim oblastima smo vidjeli učinke, na redu je prosvjeta”, zaključila je članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije