Povežite se sa nama

Društvo

BOJANIĆ LALOVIĆ: „Pravno ću provjeriti razloge smjene“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić za vršioca dužnosti direktora Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici postavila je profesoricu srpskog jezika i književnosti Biljanu Vučurović, suprugu poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića

Ministrka Bratić je 12. jula razriješila dužnosti dosadašnju diektoricu podgoričke Gimnazije Zoju Bojanić-Lalović.

Škola je o razrješenju direktorice obaviještena pozivom iz Pošte.

U rješenju o razrješenju direktora Gimnazije, u koje je Pobjeda imala uvid, Ministratvo prosvjete smjenuje Zoju Bojanić-Lalević jer ne izvršava radne zadatke, odnosno, vrši povredu radne obaveze.

U konfuznom obrazloženju Bojanić-Lalović se stavlja na teret što po novom Zakonu o obrazovanju nije konstituisala školski odbor.

Taj odbor po novom Zakonu ima dva predstavnika škole, ali i dva predstavnika Ministarstva, što znači da taj odbor Lalević-Bojanić nije mogla konstituisati bez saglasnosti resornog ministra.

Iako je Bojanić-Lalović u nekoliko navrata tražila od ministrstva da imenuje predstavnike u školskom odboru na njene zahtjeve niko nije odgovarao.

Zoja Bojanić-Lalović je za Pobjedu kazala da će pravno provjeriti razloge koji se navode u razrješenju, jer želi da profesionalno čisto napusti ustanovu u kojoj je profesionno i čisto i obavljala svoj poziv.

„Očekivala sam smjenu i svakako ne bih ostala na ovoj funkciji jer se ideološki ne slažem sa načinom vođenja školstva, ali ću povrede radne obaveze koje Ministarstvo navodi u razrješenju svakako pravno provjeriti“, kaže Bojanić-Lalović.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije