Povežite se sa nama

Politika

BOJANIĆ U POSJETI HRVATSKOJ: Za Crnu Goru važna hrvatska iskustva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija predstavila je tokom posjete Hrvatskoj dalje planove Crne Gore vezane za korišćenje fondova Evropske unije (EU) i u tom pogledu iskazala interes za korišćenje hrvatskih iskustava.

Delegacija Ministarstva, na čelu sa ministrom Mladenom Bojanićem, se u nastavku radne posjete Hrvatskoj sastala sa hrvatskom ministarkom regionalnoga razvoja i fondova EU Natašom Tramišak i njenim saradnicima.

Tramišak se, kako je saopšteno iz Ministarstva, osvrnula na dosadašnju i buduću saradnju dvije zemlje u području Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, kao i Jadransko-jonsku inicijativu kojom je Crna Gora predsjedavala.

Učesnici sastanka su podržali dalju saradnju na svim projektima koji su od zajedničkog interesa, te izrazili otvorenost za dalji dijalog.

„Saradnja dvije zemlje na Interreg IPA Programu prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora je intenzivna, te ona ujedno obuhvata i razmjenu iskustava u usklađivanju legislative i postupaka javnih nabavki“, navodi se u saopštenju.

Bojanić je pozvao hrvatsku delegaciju u radnu posjetu Crnoj Gori u cilju potpisivanja sporazuma između dvije zemlje o saradnji po pitanju zajedničkih strateških projekata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije