Povežite se sa nama

Vijesti

BOLJE MI NJIH, NEGO ONI NAS: Formiran predmet povodom snimka sporne policijske intervencije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Osnovno državno tužilažtvo na Cetinju formiralo je predmet povodom snimaka iz policijskog vozila, na kojem se čuje naređenje da se probije barikada na Belvederu, na ulazu u Cetinje 5. septembra, a da prethodno nema pouzdanih podataka da su građani bilo šta uradili nasilno prema policiji. Glas koji se čuje i izdaje naređenje za napad bez povoda, prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina pripada Goranu Jokiću, načelniku CB Podgorica.

-Kreni odmah. Bolje mi njih nego oni nas. Možda oni nas napadnu. Ko zna što spremaju!- čuje se naredba i objašnjenje.

To znači da je policija bez osnova, bazirano na pretpostavkama, odlučila da napadne građane koji su bili na brakidama jer su su se bojali da će ih goloruki narod napasti.

Navodno, par sati nakon objavljivanja snimka u policiji je saslušavan službenik policije za kojeg se sumnja da je snimak iz patrolnih kola pustio u javnost.

Tužilaštvo će nakon provjere autentičnosti utvrditi da li u radnjama službenika policije ima elementa počinjenog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Provjeru da li se radi o autentičnom snimku tužilaštvo će obaviti preko policije od koje će po službenoj dužnosti zatraži snimak, jer TETRA sistem koji služi za komunikaciju među službenicima policije bilježi svaki razgovor preko motorola.

Podsjećamo, tokom protesta građana povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, policija je osim prekoračenja u korišćenju suzavca, građane gađala zabranjenim gumenim mecima sa kojima su im nanijeli više povreda, što su ljekari i konstatovali u medicinskoj dokumentaciji.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije