Povežite se sa nama

Društvo

BORBA OTKRILA IME ADVOKATA: Na privatni račun mu „leglo“ pola miliona eura

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podgoričkom advokatu Vanji Mugoši leglo je na privatni račun više od pola miliona evra, nezvanično saznaje Borba.

V.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović je saopštio juče da je na privatni račun jednog podgoričkog advokata od strane subjekta iz javnog sektora uplaćeno 505.083 eura,

-Dobili od strane sektora za obavještajno-finansijske poslove Uprave policije jedan predmet, zbog postupka ne mogu da saopštim o kome se tačno radi, da postoji osnov sumnje da je izvršeno jedno plaćanje od 505 hiljada i 83 eura na privatni račun advokata umjesto na taj advokatski račun. Istraga koja se vodi će pokazati zašto je to tako urađeno, možda će biti neko objašnjenje. Ono što je neuobičajeno za taj slučaj jeste što je ta transakcija išla od jednog subjekta iz javnog sektora, ne mogu da kažem o kome se radi-kazao je Damjanović.

Crnogorska policija je prije mjesec otkrila da je jednom podgoričkom advokatu u tom periodu, umjesto na advokatski, na privatni račun uplaćeno više od pola miliona evra. Na taj način je, kako se sumnja, počinio krivično djelo utaja poreza.

Prema našim saznanjima radi se o advokatu Vanji Mugoši jednom od suvlasnika advokatske kancelarije Jovović, Mugoša i Vuković i članu Upravnog odbora KK Budućnost Voli.

Poreska uprava svojevremeno konrolisala Mugošin račun u komercijalnoj banci 

Poreska uprava je 2019. godine, u saradnji sa nadležnim državnim organima, pokrenula je niz aktivnosti kako bi se utvrdilo ko su advokati koji državnom budžetu čine štetu neprijavljivanjem poreza. Tada su inspektori Poreske uprave tokom dugogodišnjeg ispitivanja utvrdili da nekoliko advokata za pola godine nije prijavilo poreze u ukupnom iznosu od nešto više od 260.000 eura.

Poreska uprava je Osnovnom sudu dostavila i dopis u kojem je naveden spisak advokata za koje su tokom 2015. i 2016. godine od Centralne banke Crne Gore tražili račune koji su na njihova imena otvoreni u komercijalnim bankama. Na tom spisku nalazi se sedam advokata, među kojima su i Vanja Mugoša, Novica Jovović, Ana Stanković Mugoša… U dopisu tada nije navedeno da li su kod nekog od advokata čiji su privatni računi kontrolisani utvrđene nepravilnosti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije