Povežite se sa nama

Društvo

BORBA SAZNAJE: Patrijarh Porfirije neće potpisati Temeljni ugovor sa Krivokapićem, to za SPC više nije tema

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Za Srpsku pravoslavnu crkvu je svaka verzija, osim one koja je ranije usaglašena, Temeljnog ugovora neprihvatljiva i oni se neće oglašavati povodom pokušaja premijera Zdravka Krivokapića da na mala vrata progura nešto što sa Crkvom nije usaglašeno, potvrđeno je Borbi u Patrijaršiji.

Saopšteno nam je da se SPC neće zvanično oglašavati povodom navodnog Temeljnog ugovora koji je predložio Krivokapić jer bi to bilo krajnje neozbiljno.

“Za nas postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor koji je usaglašen sa Vladom Crne Gore prije nekoliko mjeseci. Nikakve druge dokumente koji se naknadno pojavljuju Crkva niti će uzimati u razmatranje niti će se njima baviti. Za SPC postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor, a to je onaj koji je usaglašen i koji je premijer Zdravko Krivokapić nakon velikog skandala koji je napravio u Patrijaršiji odbio da potpiše. Nakon svega što se izdešavalo, ne našim krivicom, Temeljni ugovor više nije tema kojom ćemo se baviti, potvrđeno nam je u Patrijaršiji.

Premijer Zdravko Krivokapić je nekoliko puta najavljivao potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, ali se to nije desilo. Najavljivao je da će poslije Vaskrsa (2. maja) Temeljni ugovor biti potpisan, međutim, od toga ništa nije bilo. Krajem maja je otputovao u Beograd da potpiše usaglašeni Temeljni ugovor, ali je onda napravio skandal u Patrijaršiji, odbio je da potpiše dokument za koji je rekao da će ga potpisati, pa su se nakon toga od Krivokapića ogradili i Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije. I tu nije kraj, sada je premijer Krivokapić svoju verziju Temeljnog ugovora koju nije usaglasio ni sa kim poslao poštom Patrijarhu, što je još jedno ponižavanje SPC.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije